0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven

Bodegraafse clubs voelen zich achtergesteld

Door Kees van der Wilk | 14 november 2016 | Nieuws

Zes Bodegraafse buitensportverenigingen voelen zich achtergesteld bij de Reeuwijkse clubs die van de gemeente een geldbedrag meekrijgen. ,,Sinterklaas mag bij ons ook langs komen.”

De buitensportverenigingen in de voorheen zelfstandige gemeente Reeuwijk en Driebruggen, mogen hun locaties voor het symbolische bedrag van 1 euro overnemen. Vanaf dat moment zijn ze zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Daarmee wordt de Reeuwijkse situatie gelijk gesteld met die van de Bodegraafse buitensportverenigingen. Dit staat in een raadsvoorstel dat wethouder Leijendekkers voorlegt aan de raadscommissie.
Ook wordt voorgesteld dat de gemeente een lening van 57.000 euro overneemt van de beheersstichting Wierickeweide en dat de beheersstichting Kaagjesland om die reden 30.000 euro krijgt als compensatie.

Verkeerde keelgat
En dat laatste voorstel schoot voorzitter Han Koevoets van Stichting Buitensportvoorzieningen Bodegraven in het verkeerde keelgat: ,,Wij functioneren al jaren zelfstandig maar wij willen ook wel zo’n geldbedrag krijgen. We willen als buitensportverenigingen de koninklijke weg bewandelen via de gemeenteraad en het college.”

De Bodegraafse buitensportverenigingen sturen daarom een brief naar de gemeente met een concreet voorstel om iets te financieren. Koevoets: ,,Voetbalvereniging ESTO, waar ik bij betrokken ben, wil bijvoorbeeld graag led-verlichting, dat scheelt in de energiekosten. Als er dan toch cadeautjes uitgedeeld worden, dan mag Sinterklaas ook bij ons langs komen.”


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie