0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » FC Oudewater JO11/7 – Rohda’76 JO11/5M

FC Oudewater JO11/7 – Rohda’76 JO11/5M

Door Annemiek van der Meer | 13 november 2016 | Wedstrijdverslagen

Nog lekker donker, heerlijk koud…. Op zaterdagochtend om 7.10 uur de autoruiten krabben is niet de standaard. Heel erg rustig is het nog in het dorp op die tijd en onder die omstandigheden!  Maar de meiden (en hun ouders!) van de JO11-5M zijn er weer klaar voor hoor! Die staan gewoon als altijd te trappelen om weer lekker te mogen ballen. Uit tegen Oudewater vandaag.

Daar aangekomen blijken we niet de enigen te zijn. Ook de JO11-2 van Rohda speelt er en we komen ook dorpsgenoten van ESTO tegen. Allemaal voor de aftrap om 8.30 uur. Nou, we zullen eens zien of we een Borefts visitekaartje achter kunnen laten in Oudewater!

Vanaf het eerste balcontact wordt er goed samengespeeld. Binnen een paar minuten wordt dat al beloond! Alienke schiet de 0-1 in het doel, yes! En niet heel veel later scoort ze ook de 0-2. Vijf minuten later maakt Tessel het derde doelpunt: 0-3. Daarna volgt echter een goeie actie van Oudewater: Met een mooi schot wordt onze keepster Thirza dan helaas een keer gepasseerd: 1-3. He, jammer. Maar Rohda gaat gewoon op volle kracht door, en dat resulteert in het eerste doelpunt voor Emma in deze competitie! Super! Met een 1-4 ruststand gaan we de warme kleedkamer even opzoeken. Daar bespreken we samen nog even hoe goed het gaat. En dat is natuurlijk altijd een beetje gevaarlijk….

Want in de tweede helft zijn de verhoudingen toch een stukje verschoven. Rohda dacht eigenlijk dat ze er al waren, maar Oudewater zet wat meer aan. De meiden reageren er te weinig op, ze blijven te veel stil staan. Het doelpuntenfestijn wordt niet zomaar voortgezet. Oudewater komt vaker op onze helft. Cilla, die de keepershandschoenen van Thirza overgenomen heeft, krijgt het drukker. En er volgt een mooie lob over haar heen: 2-4. Twee minuten later volgt er een actie vanuit een corner, en scoort Oudewater met wat geluk via de binnenkant van de paal zelfs de 3-4. Oudewater ruikt bloed en krijgt er nog meer zin in… het zal Rohda toch niet gebeuren zeg. Het wordt toch weer echt ouderwets spannend voor de toeschouwers langs de lijn. De meiden zijn ook weer helemaal wakker en zetten wel weer extra aan. Maar de ene na de andere bal wordt net naast het doel geschoven. Het lukt Alienke niet, het lukt Minoek niet…. En we willen toch echt wel deze wedstrijd binnenslepen. Dan komt Alienke weer aan de bal en jawel! Met een hoge knal schiet ze de bal over de keeper heen het net in! De scheidsrechter ziet dat meteen als het einde van de wedstrijd en hij fluit af. 3-5 eindstand, we hebben gewonnen!

En niet alleen wij – ook de JO11-2 van Rohda heeft de wedstrijd tegen Oudewater gewonnen en zelfs de pupillen van ESTO hebben hun tegenstander afgedroogd. Binnen een uur worden negen punten afgegeven aan Bodegraven, het zat de geelbuiken niet helemaal mee vandaag…


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie