0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Half december meer bekend over rubberen korrels

Half december meer bekend over rubberen korrels

Door Kees van der Wilk | 30 november 2016 | Nieuws

De velden met rubberen korrels zijn weer in het nieuws. Nu vanwege een uitzending bij de NOS en de reacties daarop in de media. Die gaan over de uitkomsten van het onderzoek dat bandenbranchevereniging VACO heeft laten uitvoeren. Die onderzocht 60 kunstgrasvelden op gevaarlijke stoffen. Wij snappen dat de discussie op tv en in de media tot ongerustheid kan leiden of vragen oproept.

Voorzitter Arjan Griffioen is hier duidelijk over: ,,Het is natuurlijk goed dat een bandenbranche zich verantwoordelijk voelt en onderzoek uitvoert. Maar zoals wij al eerder op deze site lieten weten, richten wij ons op het onderzoek dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verricht. Dat gebeurt in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid (VWS). De resultaten van dit onderzoek zijn half december 2016 bekend. Die uitkomsten zijn zowel voor de KNVB als voor ons bestuur bepalend.”

Het RIVM en Ministerie van VWS hebben eerder laten weten dat op basis van de huidige gegevens er geen reden is te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden. Eind van dit jaar of begin volgend jaar hopen wij nieuwe informatie met u te delen.

Het bestuur van Rohda’76


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie