Home » Onnodige nederlaag Rohda’76 J015-1!

Onnodige nederlaag Rohda’76 J015-1!

Door Omar Putzu | 13 november 2016 | Wedstrijdverslagen

In alle vroegte hebben wij verloren op het prachtige complex van Be Fair uit Waddinxveen.

Al om 07:15 waren wij met kleine ogen, met de slaap er nog in, op ons eigen complex om te vertrekken richting Waddinxveen. Het was zo donker en koud, dat wij eerst maar even belde met Be Fair om te vragen of wij wel konden voetballen. Nadat wij groen ligt kregen, zijn wij gaan rijden.

Voordat ik verder ga met de wedstrijd van vandaag, gaan wij even terug in de tijd. Wel geteld een hele week. Vorige week speelde wij ook uit, toen tegen laagvlieger Jodan Boys J015-4. Omdat er geen verslag was vorige week ivm tijdsgebrek, neem ik nu even de gelegenheid om daar even kort wat over te vertellen. Iedereen weet ondertussen wel dat wij met 2-5 gewonnen hebben, zo niet, dan bij deze. Maar als je kijkt naar de uitslag, zou je denken dat het wel makkelijk ging. Maar dat  is alles behalve zo geweest. Jodan Boys speelde ons de eerste 10 minuten helemaal zoek en kwam terecht op voorsprong. Met de rust stonden wij 1-1. Na de 1-0 begonnen wij beter te spelen. We kwamen weer achter, dit maal ongelukkig. Gelukkig was er nog Don, hij maakte er 2 en wij kwamen voor te staan. Uiteindelijk na de 2e treffer van ons, dat het makkelijker ging, er kwam meer ruimte en scoren ging makkelijk waardoor wij toch nog winst behaalde. Door deze winst is Rick Baelde, onze centrale verdediger de topscoorder. Hij heeft er 5 gemaakt tot nu toe. En dit brengt ons weer tot de orde van de dag, De wedstrijd tegen Be Fair.

Helaas voor ons, is de lijst met afwezigen groot te noemen. Don is helaas nog steeds ziek, Lars is nog steeds geblesseerd en ook Niels ontbrak vandaag. Hierdoor hadden wij 11 eigen spelers, Jesin van de J015-2 deed wederom met ons mee en ook een debutant, Schnider van de J013-1 deed mee met ons vandaag. De leen spelers begonnen allebei op de bank, en spelen alleen de hele 2e helft. Deze heren moesten daarna nog mee doen met hun eigen team.

Om 08:30 begonnen wij in de kou aan de wedstrijd. Met volle druk naar voren zochten wij meteen de aanval op. Wij gaan vol voor de winst en ons aanvallende speelstijl past daar perfect bij. Dat zorgt ervoor dat de tegenstander achteruit moet lopen, en dat deed Be Fair. Wij hadden binnen 10 minuten al voor moeten staan, wij hebben 2/3 grote kansen maar benutten er geen een. Een aanval van Be Fair gaat er helaas voor ons wel in. Ongelukkig moment, waar slecht werd gedekt kon de aanvaller vanuit een voorzet langs ons doel de bal binnen schieten. Wij stonden achter maar hebben tijd genoeg om dit om te zetten naar een overwinning. Wij vallen aan maar maken onze kansen niet af. Ons spel was erg goed te noemen. De trainingen van de afgelopen tijd, op ons combinatie spel werpt zijn vruchten af en dat viel iedereen langs de kant op. De J015-1 voetbalde goed, met goede combinatie’s en altijd de voetballende oplossing vinden. Leuk was dat Schnider, die er dus voor het eerst bij was, zei dat wij wel erg goed voetballen. Hij treft het, want dit was onze beste helft tot nu toe. Nu is het zaak om de hele wedstrijd mooi voetbal te laten zien, dat de toeschouwers genieten en mensen van het hele dorp naar onze wedstrijd komen kijken omdat het een lust voor het oog is. Echter zijn wij nog niet zo ver om dit een hele wedstrijd vol te houden. Met een achterstand gaan wij rusten en zaak was om na de rust dit zelfde spel te laten zien en we krijgen zo veel kansen, en Be Fair niet, dus de bal zou er uiteindelijk wel in gaan. Maar dan moeten wij wel zo doorgaan.

In de rust zijn Schnider en Jesin in de ploeg gekomen voor Imad en Luc.Na de rust was het spelbeeld onveranderd. Wij vallen aan en Be Fair verdedigd. Wij nemen meer risico’s om de gelijkmaker te maken. Er werd wat vaker de lange bal gespeeld, met name op Schnider, de debutant. Hij is zeer snel en bezit een goede techniek waardoor hij zijn 3 koppen grotere tegenstander in zijn broekzak had zitten. Schnider kwam regelmatig in positie om te scoren, helaas voor ons keepte de keeper van Be Fair een prima wedstrijd. Vele kansen gingen mis. Ook de vrije trap van Rick ging er helaas niet in. Onze verdediging stond als een huis en gaf helemaal niets weg. Martijn stond naast Rick als centrum en deed dit zeer verdienstelijk. Tegen het einde van de wedstrijd gingen wij over op plan B, onze speciale tactiek. Ondanks dat dit zorgde voor verwarring lukte het ons niet om de kansen af te maken. Een verlies is het resultaat. Het is altijd balen als je verliest. Zeker gezien het feit dat wij bij winst koploper waren geweest, omdat de concurrenten ook verloren. Ondanks dat is het verschil niets tussen de nummers 1-5 en dat maakt het wel weer erg leuk.

Volgende week spelen wij thuis om 14:45 tegen Moerkapelle J015-1, die staan onderaan met 1 punt en op papier zouden wij moeten winnen om in de race te blijven voor de bovenste plekken. Een slippertje als vandaag kunnen wij ons niet permitteren. Schnider en Jesin bedankt voor het mee doen. Jullie hebben het goed gedaan. Ouders bedankt weer voor het rijden op deze vroege ochtend. Ik hoop iedereen volgende week weer te gaan zien bij onze wedstrijd, om ons aan te moedigen en te genieten van ons mooie voetbal. Tot dan.