0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 2 en de wondersloffen van ….

Rohda 2 en de wondersloffen van ….

Door Johan Verdoold | 14 november 2016 | Wedstrijdverslagen

Zaterdag 12 november. De dag die enkele weken geleden de agenda is ingezet als wedstrijd waar de echte mannen boven de drankorgels zullen gaan uitstijgen. De vraag was eigenlijk wie verteert een avondje drank het slechtst. En wie gaan zich afmelden op zaterdagochtend? Wie zijn de stille drinkers? Wie zijn de lopers?? En wie de dansers??

Ik hoor u nu al denken: Waar gaat dit heen? Is dit een wedstrijdverslag van Rohda 2? JA, maar

Rohda 2 vierde op vrijdag 11 november dat het een echte voetbalvrouw rijker werd. Onze linksback, normaal gespecialiseerd in het uitschakelen van rechtsbuitens, bleek ook gespecialiseerd te zijn in het uitschakelen van alle mannen om Lynn heen en wist zo Lynn aan zich te binden.

Maar zoals het bij iedere bruiloft gaat over de jurk van de bruid, ging het bij de mannen van Rohda 2 over de schoenen van de bruidegom. De hele avond begon er telkens weer iemand over te praten of moeten we zeggen dat niemand er over uitgesproken raakte. De openingsdans leidde vervolgens tot nog meer verbazende blikken, want zoveel soepele pasjes. De mannen van Rohda 2 voelde zich voor gek gezet: Zo soepel op de dansvloer en dan een linksback zijn?

Nu bent u waarschijnlijk al bijna afgehaakt. U als lezer van een voetbalverslag zit al 3 alinea`s te lezen over een bruiloft…. Dan nu het begin van het voetbal.

Zaterdag 12 november 11.30. De eerste zaterdagochtend van november waar de nachtvorst over de velden was gegaan. Rohda 2 moest op kunstgras spelen. Iets wat de echte voetballer niet ideaal vind.

Rohda 2 begon in de volgende samenstelling: Jan Geert van Asselt; Wesley Noordam, Herman Berends, Stefan Nap, Johan Verdoold; Koen Laurens, Martin Lok, Edwin Bos; Martijn van der Swaluw, Jaap van Dam en Roel Weerheim. Wissels: Baruch Bouwman, Evert-jan den Boon en Lucas van Waveren.

De trainer had weer toegeslagen, zoekend naar een winnende samenstelling en puzzelend met de puzzelstukjes die hij deze zaterdag in handen had. Puzzelstukjes die wekelijks veranderen. En wat nu tot verrassende posities bij diverse spelers leidde.

Rohda 2 speelde deze zaterdag tegen Woubrugge 2. Een elftal waar het begin van het seizoen rommelde, maar de laatste weken beter ging.

Rohda 2 dat in een tegenvallende periode zat, het speelde de laatste 3 wedstrijden 2x gelijk en verloor 1x. Wist dat het vandaag ook aan de bak moest.

En dat deed Rohda 2. De vooraf besproken kater bleek weggebleven. En Rohda 2 sprintte uit de startblokken. Als ik in dit verslag alle doelpunten en kansen van de 1e helft moet beschrijven, dan bent u voorlopig nog niet klaar. De mannen van Rohda 2 zaten overal kort op en de spelers van Woubrugge bleken over weinig voetbaltalent te beschikken. Ze wisten niet wat ze met dit Rohda aan moesten en dat leverde ook een monsterruststand op. 7-0. En dat met debuterend spits Jaap van Dam als aanjager. Waar de meeste spitsen egoïsten zijn, bleek Jaap zelfs als hij alleen op de keeper afging afspelen om zijn medespelers. Elders heeft u al kunnen lezen over de vergelijking met Lewandowski.

In de rust werd er gesproken om op dezelfde voet verder te gaan. En te blijven jagen op meer doelpunten. Nog geen 30 seconden na rust bleek dat de mannen van Rohda 2 goed geluisterd hadden en werd de 8-0 op het scorebord gezet.

Daarna sloeg echter de verslapping toe. Of de wissels van de vice-aanvoerder en aanvoerder daarmee te maken hadden mag u zelf beoordelen. Maar het zeer slecht voetballende Woubrugge kreeg wat vaker de bal en wist wat vaker op de helft van Rohda 2 te komen.

En dat leverde uiteindelijk ook doelpunten op voor Woubrugge 2 en niet voor het eerst dit seizoen kwamen die doelpunten voort uit persoonlijke fouten. En dat is dan ook het leermoment van dit verslag. Blijf scherp! En verminder het aantal gemaakte persoonlijke fouten!

De einduitslag die na 90 minuten op het scorebord stond was 9-2. Meer dan de helft van de doelpunten werden gemaakt door de man met de zaterdagse wondersloffen Jaap van Dam, hij wist er 5 te maken en wordt nu al outsider van de tante Corriebokaal genoemd. De andere doelpunten kwamen op naam van: Roel Weerheim 2x, Koen Laurens en Martijn van der Swaluw.

Het weekend van Rohda 2 kan dus wel omschreven worden als het weekend van de wondersloffen.

Ook via deze weg willen we Lynn en Patrick feliciteren met hun huwelijk! En Lynn op zaterdag is Patrick gewoon van ons! Dat je het eventjes weet!

Foto’s van deze wedstrijd


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Activiteit

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie