0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 8 – TAVV 8 5-5

Rohda 8 – TAVV 8 5-5

Door Peter Haaksman | 15 november 2016 | Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag speelde Rohda 8 tegen TAVV 8 in misschien wel de mooiste competitie van Nederland: de Zaterdag Reserve 8e klasse 05. Rohda 8 staat 9e met 5 punten uit 6 duels (waarvan 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden). TAVV is de nummer 4. Het leek een pittige pot te worden. Het werd een spektakel (van jewelste).

De lijst afwezigen is groot met diverse blessures, baby’s en nieuwe huizen. Coach Menno boetseert daarom de volgende opstelling: Siu als gelegenheidskeeper; achterin Johan, Tim, Matthijs van Meijeren en Danny; Emiel, Matthijs Boot, Luuk en Sjoerd op het middenveld; voorin: Evert-Jan en Joris. Op de bank Menno, Fred, Ranec en de halffitten Dion en Peter.

Rohda 8 komt weer eens dramatisch uit de startblokken en na 15 minuten staat het al 0-2. Een paar domme fouten achterin en TAVV weet makkelijk te profiteren. Tim ziet nog hands bij de tweede goal, maar is helaas de enige. Aanvallend gaat het beter. Evert-Jan, een garantie voor goals, maakt de 1-2. Vanaf de 16 schiet hij strak in de hoek.

Aan de andere kant blijft het open huis. TAVV scoort nog twee keer makkelijk waarbij de verdediging er weer niet goed uit ziet. Coach Menno ziet het met lede ogen aan van de zijkant nadat hij geblesseerd is uitgevallen. Voor rust doet Rohda nog wel wat terug. Danny stoomt op aan de linkerkant en zijn voorzet kan Matthijs B intikken.

Na de rust zijn er de volgende omzettingen. Ranec op doel, Siu en Peter achterin, Dion erbij op het middenveld en Fred voorin. Zoals vaker dit seizoen gaat het de tweede helft beter. Achterin wordt er weer gevoetbald en Rohda wordt langzaam de betere. Dit wordt beloont door een goal van niemand anders dan ons jongste teamlid Joris. Nog geen goal voor hem dit seizoen, maar hij staat na een vrije trap op de goede plek in de zestien: 3-4. Proficiat knul!

Uit een corner brengt TAVV het verschil terug naar twee goals. Ranec duikt vol overgave onder de bal door en TAVV kan binnen koppen. Even later krijgt laatste man Matthijs alle ruimte om van achteren naar voren te dribbelen en haalt vanaf de zestien uit. Buiten bereik van de keeper en dus 4-5. De spanning is terug.

Het wordt helemaal mooi wanneer Matthijs Boot een penalty verdient. Randje 16 wordt hij onderuit gehaald en dankbaar maakt hij van de gelegenheid gebruik om zelf de 5-5 binnen te schieten. TAVV is dan al twee man armer dankzij furieuze protesten bij de scheidsrechter. De laatste tien minuten dringt Rohda aan maar grote kansen komen er niet meer tegen de 9 van TAVV. Eindstand 5-5 en dat vindt iedereen wel prima, zelfs Menno.

Fun Facts
Rohda 8 is al drie wedstrijden ongeslagen. Dat is een serie!
De trouwste fans van Rohda 8 zijn de ouders van Joris. Alleen scoort hij net wanneer ze een keertje niet kijken.
Het waren de eerste minuten van Ranec als doelman en dat deed hij niet onverdienstelijk. Een showkeeper is het wel.
De volgende match: een uitwedstrijd bij hekkensluiter Oosterheem 10
Zij hebben een puntenaantal van, jawel, -1.


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie