0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Bodegraafse buitensportverenigingen pleiten voor gelijke behandeling

Bodegraafse buitensportverenigingen pleiten voor gelijke behandeling

Door Ad van den Herik | 16 december 2016 | Nieuws

Zes Bodegraafse buitensportverenigingen hebben de handen ineen geslagen en komen in verweer tegen het voorgestelde harmonisatiebeleid van de gemeente. Dat pakt in hun ogen eenzijdig uit in het voordeel van clubs in de voormalige gemeente Reeuwijk. ,,Dit valt gewoon niet uit te leggen.’’

Na de fusie van Bodegraven en Reeuwijk in 2011 wil de gemeente de verschillen tussen de twee voormalige gemeenten gelijktrekken. De manier waarop de gemeente daar vorm aan wil geven bij de buitensportverenigingen heeft bij de besturen van Esto, v.v. Bodegraven, Hockey Club Reeuwijk Bodegraven (voor de Bodegraafse locatie), v.v. De Rijnstreek, AKV Vriendenschaar en Rohda’76 veel ongeloof en onbegrip opgeleverd.

De voormalige gemeente Reeuwijk bouwde voor eigen rekening de kleedkamers van de buitensportverenigingen en zorgde al die jaren ook voor het onderhoud. Een vereniging mocht zelfs voor rekening van de gemeente op een kantine rekenen. Die situatie verschilde sterk met die van Bodegraven. Daar trokken de verenigingen zelf de beurs voor de bouw en het onderhoud van de opstallen. Door die verschillen betaalden de Bodegraafse buitensporters in de voorbije jaren hogere contributies.

Nu wil de gemeente de Reeuwijkse clubs – die in het verleden dus al veel financieel voordeel genoten – ook nog eens de opstallen cadeau doen in 2021. Daar blijft het niet bij. Voor die tijd laat de gemeente de gebouwen opknappen en verduurzamen. En zij nemen de nog lopende leningen over. ,,Dit valt niet uit te leggen. Het is echt de wereld op zijn kop,’’ verwoordt Rohda-voorzitter Arjan Griffioen het ongenoegen namens de Bodegraafse buitensportverenigingen.

Het Bodegraafse zestal is ook op geen enkele wijze gehoord, laat staan betrokken bij de voorstellen. Geen gemeentebestuurder die zich eens door de penningmeester liet bijpraten over de financiële druk die de verenigingen ervaren. Ook nam niemand de moeite om samen met de gebouwenbeheerder de afgeschreven CV-installatie of het lekkende dak te bekijken. Niets van dat alles. ,,Als gezamenlijke verenigingen willen wij in gesprek met burgemeester en wethouders en alle raadsfracties om te komen tot een voorstel dat ook recht doet aan de Bodegraafse buitensportverenigingen,’’ besluit Griffioen. De oplossing die Bodegraafse buitensportverenigingen voorstaan hebben zij verwoord in een brief aan burgemeester en wethouders. Die hebben zij overhandigd aan portefeuillehouder Laura Leijendekkers.

Foto-onderschrift: Vertegenwoordigers van de Bodegraafse buitensportverenigingen overhandigen hun gezamenlijke brief aan wethouder Laura Leijendekkers.
Foto Danny de Vries.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie