0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Historische zege Rohda ’76 Zaal dames 1

Historische zege Rohda ’76 Zaal dames 1

Door Madelon Weerheim | 19 december 2016 | Wedstrijdverslagen

Sinds begin van het seizoen heeft Rohda’76 naast herenteams ook een damesteam in de zaal. Een groep meiden die een jaar lang getraind hebben in de zaal en het toen wel zagen zitten om aan de zaalcompetitie mee te doen. Het doel is vooral plezier hebben met elkaar, voetballen leuk vinden en we zien wel wat er van komt. Zo is ons team dus een mix van meiden die voor het eerst voetballen in competitieverband en meiden die van het veld afkomen.

Inmiddels hadden we 11 competitiewedstrijden en 1 bekerwedstrijd gespeeld, maar nog geen enkele punt gepakt. Een paar keer waren we dichtbij, maar helaas….de versnapering in onze wedstrijdtas bleef telkens dicht. Zo bleef het wachten op de wedstrijd dat het eindelijk wél zou gaan lukken. Want ondanks dat we wel zien wat het gaat worden, willen we wel héél graag winnen.

Op woensdag 14 december stond er weer een competitiewedstrijd op het programma: Stompwijk VR1. Uit werd er 9-1 verloren, maar was het vooral een gekke wedstrijd. Met 9 fitte meiden aanwezig begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen scherp aan de wedstrijd, maar kregen toch een vervelende tegengoal voor onze kiezen: 1-0 achter. Gelukkig hebben we hier ervaring mee en bleven we lekker door voetballen. Kans op kans kregen we, maar de bal wilde er niet in. De rust gingen we in met een 1-0 achterstand.

Tijdens de rust kregen we tips van onze vaste supportersgroep. U denkt nu vast, supportersgroep? Jawel! Elke thuiswedstrijd zit er een clubje vaste supporters op de tribune. Zo begonnen we de tweede helft met meer informatie en goede tips, maar hadden we vooral door dat we lekker aan het voetballen waren. Onze nummer 14 Daisy Schuddemat was lekker op dreef deze wedstrijd. Ze maakte een mooie actie en speelde zo onze spits vrij die de 1-1 maakte! Niet lang daarna werd het zelfs 2-1, nu zelf gescoord door onze nummer 14. Nu was het zaak om niet gelijk na onze goal een tegengoal te krijgen, iets waar we in eerdere wedstrijden nog weleens moeite mee hadden. Dit lukte en we bleven goed voetballen. Onze verdediging stond als een huis met Kattenberg, van der Toorn en de zusjes Waaijer achterin.

Ondertussen tikte de tijd langzaam verder en nam de spanning toe. Zou het toch gebeuren?! Zelfs de supporters op de tribune werden door de KNVB-scheids gemaand tot stilte en rust. Met nog maar 2 minuten op de klok kon Schuddemat zo door het midden een actie naar voren maken. Ze legde de bal af en liet onze spits opnieuw scoren: 3-1! De laatste minuten vlogen voorbij en jawel: onze eerste winst was een feit! Mede dankzij de winst en de bruiloft van speelster Martha Bals & Rien Buitenhuis (bekend van het 7e) de volgende dag bleef het nog lang onrustig in de Sporthoeve….


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie