0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Nieuwkoop JO11/6 – Rohda’76 JO11/5M

Nieuwkoop JO11/6 – Rohda’76 JO11/5M

Door Annemiek van der Meer | 4 december 2016 | Wedstrijdverslagen

Het is weer zo’n vroege donkere koude zaterdagochtend. We staan te blauwbekken op de donkere parkeerplaatsen bij Rohda. Wanneer worden die stukke straatlantaarns nou een keer gefixt, eigenlijk? Toch maar eens melding van maken.

Al gauw zijn we compleet. Nou ja… met zeven meiden dan. Minoek is verhuisd, en Esmée is ziek geworden. Voordeel is dat er geen reserves staan te blauwbekken langs de kant, en het nadeel is dat er geen reserves zijn. Beetje spannend is het wel zo, maar het is niet anders.

We zijn bijtijds bij de voetbalvelden van Nieuwkoop. We krijgen zelfs de kleedkamer van de selectie toegewezen, dus we voelen ons wel een beetje VIP. De coach heeft alle tijd en ruimte om elke speler individueel haar taken toe te lichten en tips mee te geven. Dan is het tijd voor de warming up en dan kan de wedstrijd van start.

Met lekker spel – veel overspelen over het bevroren gras – houden de Rohda meiden flink druk op de tegenstander. De eerste tien minuten spelen zich alleen af op de helft van Nieuwkoop. Dat geeft moed, ondanks dat er nog geen doelpunt uitkomt. Ze hebben een betrouwbare keeper. Dan volgt er een uitbraak van Nieuwkoop. Oeps…. 1-0… Dat is jammer. Vol goede moed gaan we verder, nu zijn wij aan de beurt. Veronderstel ik. Vijf minuten later valt met een droge knal de 2-0. Hmm. En even later zelfs de 3-0. Nee zeg. Dat is wel erg vertekend. Gelukkig wordt het een beetje rechtgezet: Een corner van Tessel draait er via de schouder van de keeper mooi in: 3-1. Na de aftrap volgt er een hele goede actie van Alienke vanaf de linkerkant, die Fleur voor een praktisch leeg doel mooi bedient: zij hoeft hem er alleen nog maar in te tikken: 3-2. Dat gaat de goede kant op! Maar dan toch ook weer een kans voor Nieuwkoop die ze benutten: met 4-2 gaan we de rust in.

Na de limonade gaan we vol goede moed het veld in. Met het opkomend zonnetje tegen, dus een pet voor de keeper – Fleur nu op doel – is geen luxe. Een overduidelijke handsbal van een jongetje van de tegenstander levert een penalty op. Wow, dat is best spannend. Alienke heeft een mooi schot in de benen en probeert hem erin te knallen. Helaas draait ie net over…. Het spel gaat nu over en weer. Aan beide kanten kansen, aan beide kanten komt het er ook niet echt doorheen. Op een bepaald moment wordt de bal wat ongelukkig uitgeschoten en komt ie met een boog direct terug, over de keeper heen. 5-2. Dat is pech, maar doet er ook niet zo heel veel meer toe. Het bepaalt wel de eindstand. De punten blijven in Nieuwkoop, maar de uitslag vertaalt niet helemaal de verhouding in het veld. Er is lekker gespeeld, tegen een aardig gelijkwaardige tegenstander. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week de laatste voor de winterstop!


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie