0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Voetballen op kunstgras is veilig

Voetballen op kunstgras is veilig

Door Ad van den Herik | 20 december 2016 | Nieuws

Voetballen en trainen op ons kunstgrasveld dat is ingestrooid met rubberkorrels is geen probleem. De korrels zijn niet gevaarlijk, concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na maanden van onderzoek.

Dit najaar ontstond ophef over het gebruik van het rubbergranulaat, vermalen autobanden, op de voetbalvelden. Verscheidene wetenschappers vonden het gebruik ervan onverantwoord omdat het stoffen kon bevatten die kankerverwekkend zouden zijn. Het RIVM heeft nu geconcludeerd dat er weliswaar stoffen in het rubber zitten die kanker zouden kunnen veroorzaken, maar dat er zo weinig uitkomt dat dat geen risico vormt.
De RIVM-onderzoekers pleiten er wel voor met betere gezondheidsnormen te komen voor de velden met rubberkorrels. De nu geldende normen verschillen namelijk van land tot land en van product tot product. Betere en strengere normen kunnen bijdragen aan het terugdringen van de breed levende zorgen over de gezondheidsrisico’s.
,,Het is goed dat we nu weten dat we ons kunstgrasveld kunnen blijven gebruiken zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over onze gezondheid. Die zekerheid hebben we nu opnieuw gekregen,’’ zegt voorzitter Arjan Griffioen.

Om het rapport te lezen van de RIVM


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie