0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda J015-1 scoort voor het eerst sinds 5-11-2016 weer!

Rohda J015-1 scoort voor het eerst sinds 5-11-2016 weer!

Door Omar Putzu | 29 januari 2017 | Nieuws

De titel van dit stukje zegt al weer genoeg. Vandaag ( 28-1-2017 ) wisten wij het net weer eens te vinden in competitie verband. Aan ons spel zal het niet liggen, wij voeren onze taken per positie prima uit, veld spel ziet er met vlagen zeer verzorgt uit, laten wekelijks zien dat wij de betere zijn van het veld ( op de wedstrijd tegen RVC’33 na dan, waar wij terecht met 5-0 naar huis werden gestuurd ), Het enige waar het aan schoort is, scoren in competitie verband. Als wij elke week ”gewoon” onze kansen benut hadden, dan staan wij 5 plekken hoger dan nu het geval is. Feit is, dat wij in de wedstrijden, vrij weinig kansen weg geven, en zelf wekelijks meer kansen krijgen dan de tegenpartij. Ondanks dat, is het fantastisch om te zien, hoe de spelers zich aan het ontwikkelen zijn, en met de week beter voetballen. Het niet scoren, dat gaat toch op een gegeven moment in de kopjes zitten. Om het vertrouwen terug te laten komen, hebben aanvallers doelpunten nodig. En als het lukt, dan gaat het allemaal weer zoals vanzelfsprekend. Ik neem nu Luuk de Jong als voorbeeld. Aan alles kan je zien dat hij er hard voor werkt om weer dat ene doelpuntje te maken. Het bevrijdende doelpunt. En als het straks lukt? Dan zal hij weer wekelijks doelpunten kunnen maken. Dat zelfde is er aan de hand bij de spitsen van de Rohda’76 J015-1. Eenmaal over die grote drempel heen komen en dan komt alles weer goed. Zolang je de kansen krijgt, en weinig weg geeft, komt de overwinning vanzelf. Vandaag tegen Woubrugge J015-1, dat nog ongeslagen is in de competitie, gaan wij er alles aan doen om goed te voetballen, te voetballen volgens onze gemaakte afspraken en laten zien, dat, om aanvoerder Imad Drif te citeren, te laten zien dat iedereen bang voor ons moet zijn, want wij komen eraan! Goede, bemoedigende woorden van onze leider.  Dan nu, de eerste helft:

Vanaf minuut 1, zochten wij de verdediging van Woubrugge op. Na 9 minuten was het middenvelder Luc Bukman die het net wist te vinden. Goed begin van ons team, dat weinig weg gaf. Woubrugge probeerde in een 1-4-4-2 systeem en met de lange bal naar voren gevaarlijk te zijn. Gelukkig raken centrum Cluistra en Baelde daar niet van onder de indruk. Wij zijn gevaarlijk, Don komt er met zijn snelheid regelmatig langs en de VV Woubrugge defensie heeft daar weinig antwoord op. via een mooie uitgespeelde aanval kon Imad Drif, de aanvoerder, ons zelfs op een mooie 0-2 voorsprong brengen vanuit de voorzet van Don op rechts. Woubrugge probeerde door middel van meer druk te zetten om te scoren maar hun waren niet gevaarlijk genoeg. Op slag van rust ging spits Jelle Neutenboom langs de defensie 1 op 1 met de keeper. Hij schoot de bal snoei hard langs de verkeerde kant van de paal waardoor hij niet de 0-3 op het score bord kon zetten. Het was ook meteen rust.

De spelers waren blij met de voorsprong, maar wij moesten waken voor Woubrugge, want het verschil is maar 2 doelpunten. Geen wissels met rust maar wel duidelijk gemaakt dat wij er nog lang niet zijn en dat wij moeten zorgen dat wij snel die 3e goal kunnen maken, want als dat gebeurd, dan vloeit het geloof weg bij hun en kunnen wij makkelijker de wedstrijd uitspelen. Scoren hun, dan geloven ze er weer in en dan gaan wij het lastig zat krijgen.

Direct na de rust zoekt Woubrugge de aanval, met een extra aanvaller zorgen hun dat wij het heel moeilijk krijgen. Duidelijk was, dat Woubrugge koste wat kost, niet wou verliezen. Na 10 seconde verdedigde Mees van der Sommen de bal heel verkeerd uit en schoot ipv de bal weg van ons doel, vol tegen de eigen lat…. dat ging nog maar net goed. Na een minuut of 10 scoorde Woubrugge de 1-2 en ging nog meer druk zetten op onze verdediging om de gelijkmaker te maken. Het spelbeeld van de 2e helft is een wereld van verschil met de eerste helft.De eerste helft was duidelijk in ons voordeel. De 2e helft is voor Woubrugge want richting het einde van de wedstrijd gingen ze nog meer risico’s nemen door nog meer aanvallers in te zetten. Om niet in de problemen te komen stonden wij met 5 verdedigers te spelen, Don was terug gezet van aanval, waar wij toch niet aan toe kwamen, naar het centrum, omdat wij zijn snelheid daar beter konden gaan gebruiken. De verdedigers werkte hard om Woubrugge af te stoppen, ze kwamen ook niet verder dan ons 16 meter gebied. Dus tot echte grote kansen kwam het niet. In de aller laatste seconde’s van de blessure tijd kreeg Woubrugge een hoekschop. Helaas kopte de speler van Woubrugge bij de 2e paal de bal binnen en werd er afgefloten direct nadat wij de aftrap namen. Een gigantische teleurstelling aan de kans van Rohda, maar een uitzinnige vreugde bij Woubrugge. 2-2 is de eindstand waar wij niet blij mee zijn, want op basis van de eerste helft, hadden wij moeten winnen, het is altijd zuur om op deze manier gelijk te spelen. Dit gelijke spel is dan te voelen als een verlies. Maar wij moeten de positieve punten eruit halen. Wij scoren weer, geven geen grote kansen weg, en spelen goed voetbal. Nu moet keeper Menno Nauta nog even afleren dat hij de bal uit zijn handen schiet op de lijn van de 16 meter gebied ( 2x vrije trap tegen gekregen vandaag, waaruit bijna werd gescoord en bij RVC werd er zelfs uit gescoord ). Volgende week spelen wij om 11:00 thuis tegen Oranje-Wit uit Dordrecht. Tot volgende week!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie