0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda JO11-5M – RVC JO11-3

Rohda JO11-5M – RVC JO11-3

Door Annemiek van der Meer | 15 januari 2017 | Nieuws

Naar de eerste wedstrijd na de winterstop werd halsrijkend uitgekeken: Eindelijk mogen de meiden van de JO11-5M weer het veld in. Een beetje later op de dag, wat geen kwaad kan om het weer eerst even aan te zien en weer te wennen aan het voetbalregime van de vroege zaterdagochtenden. Onder een dreigend winters wolkendek komt de ene na de andere dame aanfietsen. Niemand die vraagt of de wedstrijd wel doorgaat, dat is echt niet ‘im Frage’ in dit team. We willen gewoon spelen!

Gelukkig wordt er ook daadwerkelijk afgetrapt, tegen  RVC ’33 JO11-3. Zo ongeveer op het aftrapsignaal begint het te sneeuwen en te hagelen. Maar goed, daar lopen we niet voor weg. Waar we wel een beetje voor weglopen, is de tegenstander. Op de een of andere manier zijn de meiden het een beetje afgeleerd om echt de duels aan te gaan. Het is niet zo dat de tegenstander zo goed is, maar Rohda neemt veel te weinig initiatief. Er zit nog geen vaart in de wedstrijd. RVC profiteert daarvan, en scoort de 0-1. Dat is jammer. Het weer klaart er ook nog niet echt van op. Integendeel, er schiet een bliksemschicht door de lucht en er volgt direct een enorme klap. De scheidsrechter van ons veld en het veld ernaast fluiten synchroon de wedstrijden af en iedereen zet het op een holletje naar de kleedkamer. Met donder en vooral bliksem horen we niet op het voetbalveld te blijven. Het is een soort vervroegde rust. Deze extra rust wordt alvast gebruikt voor een tactische bespreking. Coach Harro probeert de meiden wat meer op scherp te zetten. Ondertussen wordt met de tegenstander en de scheids gesproken over het vervolg. Conclusie is dat we gewoon verder spelen, het is namelijk ook weer droog geworden, dus wat let ons?

De twijfel slaat wel even toe als vlak na de hervatting ook de 0-2 valt. Maar de tactische aanwijzingen helpen wel, want het team is veel actiever en feller. Met het wisselen van helft, krijgt Alienke de bal mooi voor haar voeten en haalt ze uit voor een prachtig schot in de bovenhoek: 1-2. RVC maakt echter 1-3 en ook 1-4. Maar dan laat Alienke nog eens haar kracht zien. Ondanks een half dichtgeslagen oog ziet ze het toch allemaal prima en schuift ze de bal weer in het net. 2-4. Een paar minuten later speelt Cilla de bal mooi door naar Tessel, die het net in de rechterbovenhoek laat bollen: 3-4. Nou wordt het toch nog wel heel spannend…. Helaas duurt de wedstrijd dan toch net iets te kort. Het laatste fluitsignaal valt, en deze winterse strijd is beslist in het voordeel van RVC. Zij nemen de drie punten mee naar Reeuwijk.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie