0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Voetballen en trainen op kunstgras

Voetballen en trainen op kunstgras

Door Bestuur Rohda'76 | 17 februari 2017 | Nieuws

Opnieuw heeft een uitzending van het Tv-programma Zembla (15 februari 2017) de – van rubbergranulaat voorziene – kunstgrasvelden onder de loep genomen. Rohda’76 heeft zo’n veld. Het is voor ons als bestuur onmogelijk om allerlei wetenschappelijke onderzoeken af te wegen. Dat laten wij – zoals ook eind vorig jaar – aan het ministerie en het RIVM. Elk onderzoek dat meer informatie verschaft over gebruik van rubberkorrels in sportvelden juichen wij toe. Maar het inhoudelijk afwegen daarvan moeten wij laten aan de deskundigen. Daar hebben wij een rijksinstituut (RIVM) voor, dat deze afweging moet maken. Het RIVM-oordeel is helder: sporten op deze velden kan gewoon plaatsvinden.

Wij hebben kennis genomen van het Amerikaanse onderzoek dat in de Zembla-uitzending wordt gemeld. Ook daarin wordt niet aangetoond dat er onacceptabele gezondheidsrisico’s zijn.

Als bestuur laten wij ons zo veel als mogelijk informeren over alle ontwikkelingen. Wij zullen u op de hoogte houden, wanneer dit aanleiding geeft om in te grijpen. Tot die tijd moeten wij ons baseren op de informatie die beschikbaar is en zullen we gebruik blijven maken van het kunstgrasveld.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie