0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 J015-1 en de finales

Rohda’76 J015-1 en de finales

Door Omar Putzu | 25 maart 2017 | Wedstrijdverslagen

Sinds de winterstop is er een ware weg omhoog ingezet qua resultaten en spel. Zoals iedereen weet begonnen wij dit seizoen ijzer sterk met 2 prachtige overwinningen, tegen Bernardus en tegen CVV De Jodan Boys. De wedstrijd erop zakte het als een kaarten huis in elkaar. De wel bekende klad kwam erin. Scoren werd een hels karwei. Al moet er wel gezegd worden dat het veldspel met vlagen prima was en er zeker verbetering zichtbaar was in die hele lastige periode die wij kende. Goed voetballen ( Helaas niet constant genoeg ) en meer dan genoeg kansen. Helaas lukte het niet om door die onzichtbare muur heen te komen die er gebouwd was voor het doel van de tegenstanders. Het lukte ineens wel na de winterstop, door kei hard te werken om die welverdiende doelpunten te maken. Sinds de winterstop zijn er ook een heleboel punten binnen gehaald en waren wij tot nu toe( op 1 wedstrijd na, thuis tegen RVC) de betere ploeg. Vorige week boekte wij een 7-1 overwinning op SV Vechtzoom, weliswaar een oefen pot maar wel eentje waarin wij een keer letterlijk voetbal les hebben kunnen geven. Zo een pot laat duidelijk zien dat wij goed kunnen voetballen als team. De weken ervoor was dat ook duidelijk zichtbaar en de vele complimenten kwamen onze kant op. Maar als je naar de ranglijst kijkt is dat allemaal niet zo rooskleurig als je zou denken. Wij belonen onszelf weinig en dat is terug te zien op de ranglijst. Op het moment van schrijven, na de gewonnen wedstrijd van vandaag tegen Jodan Boys, staan wij op de 6e plek ( ik roep altijd, 5 plekken te laag ). Ik durf te wedden dat dit team veel meer in zijn mars heeft zitten en dat de komende weken dat nog meer zichtbaarder gaat worden. Achteraf is het toch altijd makkelijker praten, maar ik ben zeer content over het feit dat wij ons hebben staande kunnen houden in die moeilijke periode voor de winterstop en sinds de winterstop de weg omhoog hebben ingezet. Door wedstrijden te oefenen zoals tegen SV Vechtzoom, ga je er nog meer in geloven dat wij kunnen voetballen en onze kansen kunnen afmaken. Wij hebben 1 gezamenlijk doel bepaald de afgelopen week: Het behalen van de maximale punten aantal, 18 punten liggen nog voor het grijpen. 18 punten wat zorgt voor een plek in de top 4. Een plek waar we kunnen eindigen want zoals ik eerder al vertelde, wij hebben veel in onze mars zitten en dat moment dat het eruit komt is de komende periode. De eerste 3 punten zijn vandaag binnen gehaald, door een prima overwinning op CVV De Jodan Boys, de nummer laatste. Wij wonnen met 3-1 door doelpunten van Florus Westerhof ( 2e minuut ), Don Heemskerk ( 15e minuut ) en Sander Binnendijk ( 66e minuut ), dat brengt mij toch even op een paar feiten, we hebben op dit moment een doelsaldo van 19 voor en 24 tegen. Don is onze topscoorder met 10 doelpunten, in de achtervolging staat Florus met 9 doelpunten, maar als je al zijn kansen zou gaan vertalen in doelpunten dan zou hij stipt op 1 staan met minimaal 30 doelpunten. Maar gelukkig heb ik ontzettend veel vertrouwen in onze nummer 9 en dat vertrouwen straalt hij momenteel uit.

Maar goed om dit stukje een beetje af te sluiten, ik had het over finales. 18 punten halen, dat is het gezamenlijke doel van de spelers. Dus dan gaan wij dat ook maar is even doen dan. Voor een plek in de top 4 koop je verder helemaal niets, geen promotie, geen degradatie, geen Europees voetbal, geen kampioenschap en ook niet spelen voor play-offs want die bestaan niet op dit niveau. Dat neemt niet weg, dat je altijd voor het hoogst haalbare wilt strijden. Door middel van goed voetbal, en kei hard arbeid verrichten is alles mogelijk. De eerste 3 punten zijn binnen, nog 15 te gaan. Wij treffen de komende weken nog Gouda, Be Fair, Bernardus, Alphense Boys en Woubrugge. 5 finales voor de spelers om het doel te halen. Good Luck, Bonne chance, Viel Glück!. Ik stop nu met schrijven want dan blijf ik door gaan. Oja en nog even wat leuks, Kees heeft weer mooie foto’s gemaakt. Net zo mooi als het weer van vandaag. Arrivederci.

Foto’s van deze wedstrijd


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie