0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ESTO JO11/6 – Rohda JO11/5M

ESTO JO11/6 – Rohda JO11/5M

Door Annemiek van der Meer | 24 april 2017 | Nieuws

Op stap naar ESTO

Een uitwedstrijd naar ESTO, dat is wel bijzonder! Om de hoek, en natuurlijk heel veel bekenden. Dat kan je als lastig zien, maar de meiden van de JO11-5M zien dat natuurlijk alleen maar als hartstikke leuk. Gaaf, je klasgenoten proberen te verslaan!

Te voet gaan we naar het terrein aan de Kievitsheuvel. 670 stappen van het Rohda complex af,

serieus en precies geteld door de jonkies Esmée, Melissa en Tessel.

Na de warming up zijn de meiden er klaar voor. Kom maar op, we kunnen het écht wel! En hop, daar gaan we. Heel duidelijk laten we zien waar we goed in zijn. Goed kijken, overspelen, hier en daar een Estomannetje dollen…. Rohda is echt de sterkere partij dit eerste stuk van de wedstrijd. Een spannende situatie als Melissa een prachtige corner neemt, en Cilla maar nét naast tikt….. oeh! Daar moeten we even van bijkomen, en van dat moment profiteren de jongens van ESTO. 1-0 scoren ze, balen, en tegen de verhouding in. Maar we houden goede moed en blijven prima spelen. Tien minuten later breekt ESTO weer door. Het eerste schot wordt prima gekeerd door Carmen, maar in tweede instantie gaat de 2-0 er toch in. Even verder in de wedstrijd wordt er een overtreding gemaakt op Fleur. Cilla neemt de vrije trap, schiet de bal richting Tessel. Die geeft een prachtige voorzet, die dwars door de verdediging heen snijdt, op Alienke. Zij maakt hem af en scoort de 2-1! Supergave actie en het laat de goede samenwerking in het team mooi zien. Met een gevoel dat alles kan, gaan we de rust in.

De tweede helft laat ESTO wat meer zien waarom zij de kampioenen van deze competitie zijn geworden. Een mooie uitgespeelde actie zorgt helaas voor Rohda voor de 3-1. Emma reageert met een mooie actie, maar daar zit de ESTO-keeper nog net tussen. Carmen laat weer een prachtige redding zien; ze komt precies op tijd uit en blokkeert de spits die wanhopig z’n handen in de lucht gooit. De spanning is om te snijden en de meiden blijven vechten. Melissa maakt een mooie actie, de druk op ESTO blijft hoog. Maar het resulteert niet in Rohda doelpunten. Tessel verdedigt goed, maar kan niet voorkomen dat de 4-1 wordt gescoord. Vlak daarop krijgt Alienke nog een mooie kans, maar ook haar lukt het niet meer om een doelpunt te maken. Dan zakt de Rohda verdediging een beetje weg, en bepaalt ESTO de eindstand op 5-1. Dat is best jammer, en geeft eigenlijk de verhouding in het veld niet helemaal weer, maar we hebben het ermee te doen. Uitpuffen, douchen en weer terug naar Sportpark Broekvelden. Over dezelfde route. En dan zie je dat er echt hard gewerkt is, de terugweg gaat lang niet meer zo soepel en vlot als de heenweg. Nu zijn er 902 stappen nodig om weer thuis te komen…


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie