0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA ’76 MO13/1 even bijpraten

ROHDA ’76 MO13/1 even bijpraten

Door Henk Francken | 7 april 2017 | Wedstrijdverslagen

25 maart stond er een vroege wedstrijd op het programma. We moesten om 8.30 uur tegen hekkensluiter RVC ’33 MO13/1. Om 7.45 uur stonden alle meiden klaar. De één had er veel zin in maar de ander vond het nog een beetje vroeg. Toch gingen we met veel vertrouwen deze wedstrijd in. De opstelling werd bekend gemaakt en de tactieken waren met de training geoefend. Het hoofdveld lag er goed bij dus kon de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd was begonnen en we gingen er echt voor. Het begon al met een schot op doel van Rolinde. Dat was een goede start. We waren ook regelmatig voorin, op de helft van RVC, te vinden. De hoekschoppen werden deze wedstrijd ook goed geoefend. Malika had er zelfs 3 achter elkaar. Helaas viel hier nog geen doelpunt uit. De verdediging van ons stond er ook goed bij. Met Andrea erbij was het wel even wennen. Andrea paste naar Rolinde. Na een paar mooie acties gaf ze de bal door aan Imane en zij prikte de bal in het doel 1-0! Er werd veel op de helft van RVC gespeeld maar er kwam in de eerste helft geen doelpunt bij.

De tweede helft was ik er zelf niet bij. Maar ik hoorde later dat er door ROHDA niet meer gescoord is. Ik dacht dat het bij 1-0 was gebleven. Dit was helaas niet het geval. Toen ik de uitslag ging controleren vroeg ik me af hoe dat nou kon. De uitslag was 2-2. De conclusie was dat er een eigen doelpunt door RVC was gemaakt. Dit was dus ook het geval. Ik hoorde dat later die dag.

We hadden die dag nog wat op het programma staan. We gingen naar een eredivisiewedstrijd kijken, maar dan natuurlijk van de vrouwen. De wedstrijd was ADO den Haag- FC Twente. Deze wedstrijd werd bijna in de achtertuin van Sandra gespeeld. Met z’n allen gingen we naar het stadion van ADO den Haag. Voor velen van ons was het de eerste keer in zo’n groot stadion. Het was heel leuk om de wedstrijd mee te maken. Helaas hebben de ADO-vrouwen met 0-2 verloren. Toch vonden ze nog even tijd om na de wedstrijd wat handtekeningen uit te delen en om nog wat foto’s te maken. Kortom het was een geslaagde avond.

1 april was dan de volgende wedstrijd. In Gouda tegen Olympia. Olympia staat net boven ons, dus was de spanning erg groot. De nieuwe warming-up werd gedaan. (met de ladder) En we waren er helemaal klaar voor.

De opdracht van deze wedstrijd was jagen. Nou daar begonnen we dus goed mee. Binnen 3 minuten had Rolinde al het eerste doelpunt gemaakt. 0-1! Er werd veel druk gezet op de helft van Olympia. Zo kwamen er een paar kansen van Imane achter elkaar. Één van die kansen was zelfs een kopbal! Na een mooie pass van Imane op Rolinde kwam dus het tweede doelpunt van ROHDA. 0-2! Olympia kreeg ook een paar kansen. Na wat gerommel voor het doel van Anouk viel toch het doelpunt voor Olympia. 1-2. ROHDA ging weer in de aanval. Rolinde kwam met een paar goede acties voor het doel, maar helaas werd het schot geblokt. De bal kwam bij Nisrine voor de voeten en ze probeerde een schot op doel. Jahhaaaaa, een doelpunt! Haar moeder was helemaal door het dolle heen: ”Zag je dat, mijn dochter heeft gescoord!!!!!!” 1-3! Olympia wist toch nog een doelpunt te maken. Met een stand van 2-3 gingen we de rust in.

Er werd goed gevoetbald. Er werd goed gekeken. We geven elkaar steeds meer aanwijzingen. Dit zijn allemaal dingen waarin we het afgelopen jaar veel beter in geworden zijn. De tweede helft ging het veel meer heen en weer. Beide partijen kregen kansen. Anouk probeerde het nog met een schot op doel. De hoekschoppen van Olympia waren erg gevaarlijk. Ze wisten de bal goed voor het doel te krijgen. Zo ook de laatste hoekschop van de wedstrijd. De bal kwam mooi voor het doel en Olympia kopte mooi de bal over Elise heen. 3-3 was de einduitslag. We hebben hier een mooie wedstrijd laten zien. Op naar de laatste 2 wedstrijden van de competitie.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie