Home » Rohda’76 3 – Sportlust 6

Rohda’76 3 – Sportlust 6

Door Rick v/d Molen | 5 mei 2017 | Nieuws

Vandaag 22 april stond voor de mannen van Rohda’76 3 een speciale thuiswedstrijd op het programma. Deze speciale wedstrijd kende zijn voorgeschiedenis al op zaterdag 1 april (geen grap). Toen tijdens de Rohda pubquiz onder het genot van een biertje de eerder gemaakte afspraak tussen Rick van der Moolen en de trainer van Rohda 1 Boris van Es werd bevestigd. Deze afspraak hield in dat Boris door de slechte resultaten van rohda 3 eenmalig deze groep bij vlagen getalenteerde jongens onder zijn hoede zou nemen.
Toen was het 22 april zover: DE WEDSTRIJD.
Rond de klok van 10:30 druppelde iedereen binnen, waarna wij onder het genot van een koffie/thee en een broodje de voorbespreking ingingen. Tijdens deze bespreking werd afgesproken dat we de tegenstander meteen vast zou zetten. Toen we de kleedkamer ingingen lagen onze tenues en inloopshirtsjes al klaar. Nadat iedereen zich had omgekleed gingen we buiten de warming-up doen, waarna we om 11:30 klaar stonden voor de aftrap. Nadat ondergetekende de toss had verloren begon de wedstrijd. Nadat de wedstrijd aan het begin gelijk opging kwam sportlust na een kwartier uit het niets op voorsporng door een communicatiefout: 0-1. Nadat rohda via Timeen goed ekans op de gelijkmaker kreeg, maar tim jammerlijk naast zag schieten. Uit de daaropvolgende doeltrap werd de bal door rohda opgevangen wat resulteerde in de gelijkmaker na een prachtige combinatie tussen roy en leshi waarna eerstgenoemde de bal voor het intikken had. Het restant van de eerste helft ging over en weer met kansen voor beide ploegen.

In de rust werden de afgesproken punten weer besproken, waarna rohda 3 met veel vertrouwen de 2e helft inging.
Het eerste deel van de 2e helft kreeg sportlust een paar goede kansen om op voorsprong te komen maar door uitstekend keeperswerk van Twan werd dit voorkomen. Niet veel later voorkwan de aanvoerder met een handsbal dat sportlust een goede aanval kon opzetten. Uit die toegekende vrije trap scoorde sportlust toch toen hun laatste man zo vrij stond dat hij nog 3 uur had kunnen wachten voordat hij de bal langs twan schoot: 1-2.  Rohda probeerde om deze speciale wedstrijd in ieder geval niet als verliezer af te sluiten.
Een lange bal van achteruit kwam voor de voeten van Thom die de bal met veel gevoel over de uitkomende keeper heen schoot: 2-2. D
e scheidsrechter die vooraf werd bestempeld als ietwat corrupt floot een prima en een onopvallende partij maar stuurde in de slotfase nog wel een Woerdenaar met 2x geel weg na commentaar op de leiding.

Eindstand 2-2. Via deze weg willen ondergetekende en de rest van rohda 3 de gehele staf van Rohda’76 1 bedanken voor hun inzet voor ons. Verder willen wij uiteraard onze supporters bedanken die vandaag in grote getalen gekomen waren. Op 13 mei speelt rohda’76 3 om 15:30 “een wedstrijd om des keizers baard” tegen ARC uit Alphen a/d Rijn. Zet deze datum alvast in uw agenda!