0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 maakt zich op voor toegift

Rohda’76 maakt zich op voor toegift

Door Ad van den Herik | 14 mei 2017 | Nieuws

In de afsluitende competitiewedstrijd van het seizoen had Rohda’76 aan één punt voldoende om zich te kwalificeren voor de nacompetitie. Het werden er uiteindelijk drie. De ploeg van blauw en wit troefde Gouda thuis af met 3-1. Met Zwarte Pijl, CION en DUNO strijdt Rohda’76 de komende weken om één plaats in de derde klas.

Tegen Gouda prijkte na 45 minuten de eindstand al op het scorebord: 3-1. Nadat de gasten net na de aftrap de lat boven doelman Jeroen Kok raakten, opende Arnoud Troost aan de andere kant de score: 1-0. Uit een succesvolle tegenstoot neutraliseerden de Gouwenaren de achterstand: 1-1. Nog voor de thee stelde Rohda’76 orde op zaken. Eerst schoot Mitchell van Waveren een vrije trap binnen en na een scrimmage voor het Gouda-doel viel de bal voor de schietgrage rechter van Tim van der Werf: 3-1.

Die voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Ook niet toen Gouda nog een strafschop cadeau kreeg. Het Panenka-stiftje vanaf elf meter verdween niet alleen over doelman Kok, maar ook over de deklat.

Aanstaande zaterdag opent Rohda’76 de nacompetitie met een thuisbeurt tegen Zwarte Pijl uit Rotterdam. De week (27-05) erop volgt een uitwedstrijd bij CION in Vlaardingen. De afsluitende wedstrijd is op zaterdag 3 juni tegen het Haagse DUNO, wederom in Bodegraven.

Naast het eerste elftal speelt ook Rohda’76 JO171 (B1) nacompetitie. De jeugdige voetballers – waarvan er al enkelen hun opwachting in het eerste elftal hebben gemaakt – eindigden op een verdienstelijke vierde plaats in de eerste klas. Zaterdag beginnen de mannen met een thuiswedstrijd (17.00 uur) tegen de leeftijdsgenoten van Ter Leede.

Foto-onderschrift: Scrimmage voor het doel van Gouda. Foto Kees van der Wilk

Foto’s van deze wedstrijd


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie