0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Siveo JO11/2 – Rohda’76 JO11/5M

Siveo JO11/2 – Rohda’76 JO11/5M

Door Annemiek van der Meer | 9 mei 2017 | Nieuws

De laatste competitiewedstrijd.
De JO11-5M speelt de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen uit tegen Siveo, in Zegveld. Er staat niet veel meer op het spel, maar we hebben ook zonder dat er iets op het spel staat altijd zin in een leuk potje voetbal. We missen Esmee en Fleur vanwege de vakantie, maar gelukkig wil Sam uit de JO11-2 graag ook een keer met de meiden mee spelen en kan ze invallen. Hebben we toch acht speelsters met wie we deze klus gaan klaren.

Na een goeie warming up is iedereen er klaar voor. Er wordt goed gespeeld en veel druk gezet op de tegenstander. Rohda is veel meer te vinden op de helft van de tegenstander, dan dat Siveo het doelgebied van Carmen nadert. Af en toe is een redding nodig, maar daar schrikt keepster Carmen niet van. Het is eigenlijk gewoon wachten tot we die ene kans kunnen pakken en scoren. En dat lukt bijna. En bijna. En bijna. Maar toch net niet helemaal. Op slag van rust lukt het Siveo helaas wel. Met een 1-0 achterstand zoeken we de kleedkamer op. Maar niet getreurd, na de limonade gaan de meiden vol goede moed het veld weer in. Alienke krijgt een mooie kans, maar stuit op het laatste moment toch nog op een verdediger. Sam schiet op het doel. Alienke nogmaals. Thirza ook. De druk staat er echt wel op. Dan krijgt Rohda een corner die Sam er in één keer prachtig in krult! Yes! Daar is ie dan, de verdiende gelijkmaker!

Helaas reageert Siveo vrij snel met een bal die ze in de vrije hoek schieten, 2-1. En even later scoren ze ook de 3-1. Maar we blijven goed voetballen. Emma speelt de sterren van de hemel, en laat heel goed zien hoeveel ze gegroeid is dit seizoen. Samen met Cilla, die ook als onervaren voetballer begon dit seizoen, heeft ze de verdediging mooi op orde. Tessel rent zich een rood hoofd op het middenveld en Melissa speelt ook regelmatig om haar tegenstander heen. We houden druk op de tegenstander, maar de spits van Siveo laat zich ook niet kennen en scoort met een goede actie de 4-1. Rohda krijgt echt nog wel kansen, maar het mag niet baten. In de laatste seconde doet Cilla nog een uiterste poging: een hard schot dat jammer genoeg net naast gaat. De teamgenoten hadden haar ook zo haar doelpunt gegund! De eindstand blijft echter 4-1. Een mooie wedstrijd met heel veel kansen, maar jammer genoeg zonder punten naar huis.

De meiden van JO11-5M hebben een mooie seizoen gespeeld. Veel beter eigenlijk dan dat de eindcijfers uitwijzen. We eindigen op een zevende plaats van de negen teams. Niet heel veel gewonnen, maar wel veel wedstrijden gelijk opgaand gespeeld. In het veld waren we regelmatig de beteren, maar doelpunten scoren is een kleinigheid die er nog niet helemaal in zit. En tja, op doelpunten wordt voetbal gewonnen. Alle speelsters hebben zich mooi ontwikkeld en veel geleerd. De sfeer is het hele jaar door heel erg goed geweest; de meiden hebben veel lol gemaakt en kunnen het goed met elkaar vinden. Het was een feestje om elke zaterdagochtend samen met de coaches Annabel, Mark en Harro met ze op te trekken!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie