0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 slaat nieuwe weg in met ambitieus jeugdplan

Rohda’76 slaat nieuwe weg in met ambitieus jeugdplan

Door Ad van den Herik | 23 augustus 2017 | Nieuws

Jeugdspelers nog gerichter opleiden. Dat gaat Rohda’76 doen.
Om dat voor elkaar te krijgen heeft de vereniging Voetbal Opleidingscentrum “De Complete Techniek” ingeschakeld. Met dit opleidingscentrum heeft Rohda’76 een uitgebalanceerd leerplan opgesteld voor de jongste jeugd.
Daar blijft het niet bij. Ook het opleiden en begeleiden van (jeugd)trainers, het organiseren van trainingsavonden maken onderdeel uit van de samenwerking. Dat gebeurt onder supervisie van oud-profvoetballer Arjan van der Laan (o.a. Sparta en FC Twente).
Jan-Willem Both – voorzitter van de jeugdcommissie – over de ambitieuze opzet. ,,Door de gecoördineerde aanpak gaan onze jeugdspelers en -speelsters nog meer plezier beleven aan hun trainingen en wedstrijden. Ieder op zijn of haar niveau. En uiteraard willen we met deze gerichte aanpak het totale spelniveau bij Rohda’76 de komende jaren verhogen.’’ Van der Laan vult aan: ,,Je zult zien dat de spelers er qua techniek, inzicht en coördinatie op vooruit gaan. De spelers moeten met plezier naar de training komen en nog blijer de poort weer uitgaan.’’

De ommezwaai bij Rohda’76 vraagt om een gezamenlijke inspanning, meent Both. Hij doelt dan onder meer op de financiering van de nieuwe aanpak. ,,Gelukkig weten we ons gesteund door een flink aantal financiële weldoeners die ons helpen en vertrouwen hebben in de stappen die we met Rohda’76 willen maken,’’ doet Both uit de doeken.

Op dinsdag 22 augustus kregen de ouders van de jeugdspelers en -speelsters tot 12 jaar uitleg over de plannen. Die bijeenkomst greep de jeugdcommissie aan om ook de nieuwe competitieopzet van de KNVB te delen met de ouders. Dit seizoen wijzigen namelijk de spelregels voor de jongste jeugd. Kleinere veldjes, minder spelers. ,,De veranderingen sluiten mooi aan op onze nieuwe aanpak. Spelertjes komen meer aan de bal, scoren meer en ontwikkelen ze zich beter als voetballer. Voor ons als club vraagt dit wel het nodige. Denk maar aan de veldindeling, de begeleiding, de arbitrage enz. Maar dat gaat helemaal goed komen. We hebben er zin in!’’

Fotoonderschrift: Jeugdvoorzitter Jan-Willem Both (l) en Arjan van der Laan praten de ouders van de jeugdspelers bij over de veranderingen bij Rohda’76.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie