0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Gemeente laat buitensport opnieuw in de kou staan

Gemeente laat buitensport opnieuw in de kou staan

Door Kees van der Wilk | 18 september 2017 | Nieuws

 ,,Ik heb zonet mijn stem voor stilte laten horen,’’ twitterde wethouder Laura Leijendekkers op 1 september. Waarschijnlijk bedoelt zij daarmee dat ze niks meer laat horen aan de Bodegraafse buitensportverenigingen. Leijendekkers gaat over sport en is wethouder namens Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk (BB-R). Juist ja, de partij die in de lokale weekbladen met infantiele en doorzichtige advertenties ieder politiek succes in het dorp meent te moeten claimen. De Bodegraafse buitensportverenigingen weten wel beter en prikken eenvoudig door dat flinterdunne laagje heen.

Even in herinnering roepen: onder aanvoering van BB-R heeft de gemeenteraad in januari een zogenaamd harmonisatiebesluit genomen. Kort gezegd komt dat hierop dat de Bodegraafse buitensportverenigingen financieel zijn benadeeld ten opzichte van hun zusterverenigingen in Reeuwijk en Driebruggen. Er leek een doekje voor het bloeden. Op voorspraak van CDA en ChristenUnie zou het financiële nadeel voor de Bodegraafse buitensportverenigingen gedeeltelijk worden gecompenseerd in de vorm van duurzaamheidsmaatregelen. Maar bijna een jaar verder blijft het opvallend stil aan de kant van de wethouder. Nee, van Leijendekkers en de overige collegeleden hoeven wij niet veel te verwachten. De praktijk heeft inmiddels geleerd dat die weinig tot niks op hebben met de Bodegraafse buitensportverenigingen. Toch wil de gemeente met de buitensportverenigingen om tafel. Bodegraven-Reeuwijk heeft namelijk een BTW-probleem. En daar moet een oplossing voor komen. Wie zal daar (weer) voor opdraaien?


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie