0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Quick Boys MO11/2 – Rohda’76 MO11/1

Quick Boys MO11/2 – Rohda’76 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 17 september 2017 | Wedstrijdverslagen

Een uitje naar zee

Altijd leuk, een daagje naar het strand. Voor de MO11 staat dat vandaag op de planning. We spelen namelijk uit tegen Quick Boys, in de duinen van Katwijk. Om half negen al, nota bene. De emmertjes en de schep hebben we daarom gisteren alvast klaar gezet. Maar wat een pech, nu we de gordijnen open schuiven om 6.15 uur in de ochtend, regent het pijpenstelen! Nou ja, weet je, Katwijk ligt drie kwartier ver, misschien is het daar wel droog. Monter vertrekken we om 7.15 uur vanaf het Rohda complex aan de Broekveldselaan. Zie daar, aan de einder, wordt het al wat lichter! Toch? Nee….

In de duinen aangekomen regent het nog steeds. Maar het complex van Quick Boys ziet er super uit. Met heel veel kunstgras. Dus geen probleem: die wedstrijd kan gewoon gespeeld worden. Supporters onder de paraplu, de meiden gaan lekker ballen.

Vanaf begin af aan wordt er leuk gevoetbald. Het samenspel is goed, de meisjes weten elkaar zoals altijd goed te vinden. Al snel krijgt Esther een mooie kans. Keepster Esmee heeft het niet al te druk, maar kan toch laten zien dat ze deze zomer niet alleen aan haar schot, maar ook aan haar doellijntechniek heeft gewerkt. Dat gaat prima! Rohda zet de Quick Boys Girls goed onder druk. Ook Melissa laat zien dat ze er is. En dan valt het eerste doelpunt: Joyce scoort! Haar eerste doelpunt voor Rohda, ze springt werkelijk waar een gat in de lucht van blijdschap. Prachtige opsteker voor deze onverschrokken beginnende speelster. Twee minuten later laat Melissa zien dat het Rohda menens is: zij maakt de 0-2 uit een prachtige voorzet van Esther. Dan volgens er nog wat kansen uit een corner, maar die worden helaas niet verzilverd. Fleur bemoeit zich steeds fanatieker met het spel op het middenveld. Tessel schiet op de lat uit een lastige hoek, het gaat echt lekker!

Om niet te veel tijd te verliezen gaan we in de rust niet naar de kleedkamer, maar wordt de limonade op het veld uitgeschonken. Gezien de grootte van het complex wel logisch, maar gezien de nog altijd stromende regen ietsjes minder logisch…. Maar een echte voetballer laat zich niet kisten, de meiden zijn in de winning mood!

Vlak na rust maken we het een beetje spannender: door een miscommunicatie valt de 1-2. Direct na die aftrap zorgt Melissa weer voor een wat geruster gevoel door de 1-3 te scoren. De verdediging van Quick Boys was gewoonweg te laat terug en dan ziet Melissa wel haar kansen! In de verdediging doen Emma en Rosalin de hele wedstrijd al goede zaken. Met die twee achterin staat er een stevige basis. Deze tweede helft staat Joyce als keepster in het doel. Als Quick Boys een keer doorbreekt anticipeert ze goed, komt haar doel uit en is eerder bij de bal dan de twee aanvallers van de tegenpartij. Gelukkig, ook die kans is weer gekeerd. Even later wordt ze door een hoge harde knal toch gepasseerd. Dit was goede actie van de meiden van Quick Boys, een nette aanval waarbij de bal over de niet zo grote Joyce heen geknald werd. Niks aan te doen, 2-3 is de stand. We nemen het initiatief weer over. Melissa geeft een mooie voorzet op Dune, die een prachtig schot op doel doet. Bijna zit ie er in, maar toch heeft de keeper de bal nog net te pakken. Een doelpoging van Tessel gaat net over het net.

Dan fluit de scheids voor het laatst. En jawel: niet verwacht maar toch gekregen: we hebben de club van Dirk Kuijt in onze zak! Die drie punten gaan heel erg verdiend mee terug naar Bodegraven. ‘Goed gewerkt met elkaar, meiden,’ geeft coach Marcel de complimenten aan zijn team. ‘Het was een mooie, spannende en verdiende overwinning!’


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie