0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 2 komt uit zijn zomerslaap

Rohda 2 komt uit zijn zomerslaap

Door Kees van der Wilk | 5 september 2017 | Nieuws

Inmiddels lopen ze er alweer 3 weken rond. Eerst wat onwennig, al aftastend wat er nog allemaal mogelijk is met de bal. Een groot deel van spelers tijdens de warming-up rondjes, zich verstoppend door al achteraan lopend, om maar niet te laten zien dat de eerste meters toch wel zwaar vallen. Het seizoen is weer begonnen! Het moment dat de trainingspakjes wat strakker staan en de gezichtjes nog zongebruind zijn.

Bij de start van het seizoen zijn er weer een aantal veranderingen opgetreden! Zo zijn de touwtjes in handen van een nieuwe man, zijn er weer een aantal nieuwe en oude bekenden die zich aangemeld hebben en zijn de aantallen op de training verbazingwekkend hoog. Tijden veranderen!

Zaterdag 2 september stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. De zogenoemde serieuze oefenwedstrijden. Na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen (week ervoor) waarin er met 6-0 verloren werd, was er gelijk al wat goed te maken. Want ook dit seizoen staat verliezen niet op het wensenlijstje van de trainer en natuurlijk ook niet op die van de spelersgroep.

De eerste bekerwedstrijd vond plaats onder een schitterend zonnetje,  prettig temperatuurtje en op een mooi groen, net gemaaid, hoofdveld. Een veld waarop we graag vaker spelen.

De opstelling zag er als volgt uit: Poelgeest; Lok, Nap, Verdoold, Barneveld; Den Boon, Berends, Laurens; Bouwman, Kattenberg en Weerheim.

De woorden: Nieuwe trainer, nieuwe kansen is op deze opstelling wel van toepassing. Gezien het feit dat enkele spelers op een voor hun onwennige positie kwamen te staan.

De wedstrijd begon op het hoofdveld! Een veld waarvan de mannen van Rohda 2 maar mondjesmaat gebruik van mogen maken. Dit omdat de grasmeesters bang zijn dat het gras beschadigd, door de draaicirkels van de mannen van Rohda 2.

Vanaf minuut 1 was duidelijk welk elftal er duidelijk af getrainder aan het bekerseizoen begon. Dat waren de mannen van Rohda 2. Langzaam maar zeker werd er steeds meer druk op de spelers van Moerkapelle gezet. En steeds vaker verkozen zij daardoor de lange bal te hanteren. En daar wisten de  papa`s achterin het elftal wel raad mee. En zo werd het overwicht in een 1-0 voorsprong omgezet. Dit na een intikker van de terug op het veld gekeerde spits Kattenberg.

Dat de ruststand, die na 45 minuten op het scorebord stond 1-0 was, daar mogen de mannen van Rohda 2 nog weleens over nadenken. Er werden vele schoten richting het doel van Moerkapelle gericht, alleen stond het vizier even zo vaak niet goed. Zelfs een zeer verdiende penalty, na een overtreding op Weerheim, was niet aan Rohda 2 besteed. De heer Bouwman kreeg het voor mekaar om de bal tegen de 6 centimeter dikke paal te krijgen.

Na rust ontstond er meer en meer een vechtduel. En hiermee niet de letterlijke zin van het woord bedoeld, maar meer het gevecht tegen de conditie. Al had vooral de aanvoerder van Rohda 2 daar last van. Iets dat overigens geheel overbodig was. Gezien de vele mogelijkheden die Rohda 2 het eerste uur al had gekregen. De periode na rust was ook het moment dat de mannen van Moerkapelle wat vaker richting het doel van Poelgeest gingen, al werden zij in de 90 minuten durende wedstrijd maar enkele keren gevaarlijk.

Rohda 2 wist zich de laatste 45 minuten nog een aantal keren voor het doel van Moerkapelle te begeven. Alleen bleef het vizier verkeerd afgesteld staan en werden enorme kansen tot flinke missers betiteld. Aan de trainer van Rohda 2 de taak om het richtingsgevoel van de mannen van Rohda 2 nog flink aan training te onderwerpen.

Na 90 minuten stond er een 1-0 eindstand op het programma. En was het voetbalgevecht ten einde. Het bekeravontuur was goed begonnen en zaterdag 9 september wacht alweer de volgende bekerwedstrijd.

Foto’s van deze wedstrijd


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie