0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 J015-1 begint met een gelijkspel

Rohda’76 J015-1 begint met een gelijkspel

Door Omar Putzu | 3 september 2017 | Nieuws

Wij hebben er lang naar uit gekeken, de aller eerste wedstrijd van het seizoen. De afgelopen week waren 2 van onze oefenwedstrijden afgelast waardoor wij zonder wedstrijd ritme de eerste beker wedstrijd moesten spelen. Het seizoen starten met een thuis wedstrijd is altijd lekker. Op gras voetballen dat blijft het lekkerst, zeker als de grasmat er mooi bij ligt. De gras was nog nat toen wij het veld op kwamen om 09:15 voor de warming-up. De eerste test is tegen Moordrecht J015-1. Wij waren helaas nog niet compleet. Stijn had nog last van zijn ontstoken teen en sluit as maandag weer aan. Tijdens de warming-up viel Milan met een blessure uit. Gelukkig was er nog verzorger Leon van Zuilen , die er voor gezorgd heeft dat Milan weer speelklaar was.

Wij begonnen in een 1-4-3-3 formatie met de volgende 11 die aan de aftrap startte: keeper Noah Valk, Verdediging aanvoerder Britt van der Lugt, Jesin Pejinovic centraal met Storm Kempe, Xander Westmaas op de back. Wessel van der Have op 6, Mees van der Sommen en Djonno de Vries op de 8 en 10 positie. De aanvals- linie bestond uit Sadiq Bakkali en Yorick Westmaas op de flanken en Florus Westerhof, topscoorder van seizoen 2016-2017 in de spits. Schnider Mook en Milan Petkovic zaten op de bank.

Wij zochten meteen druk naar voren en waren binnen het minuut gevaarlijk bij het doel van Moordrecht. De counter die volgde was meteen een tegendoelpunt. Verdediging stond uit positie, spits schakelde Storm uit en kon vrij op de keeper af. Helaas schoot hij beheerst binnen en wij stonden veelste snel achter dan wij willen. Wij zoeken meteen weer de aanval op en na exact 10 minuten scoort spits Florus, nadat wij een vrije trap mee kregen rand 16 meter. 1-1 en wij gaan op jacht naar de 2e treffer. Het spelbeeld is gelijkwaardig, zonder echte grote kansen voor beide ploegen. Het niveau verschil tussen de 2 teams op het veld was minimaal. Slecht nieuws, halverwege de 1e helft vallen beide centrum verdedigers uit met een blessure en moet Wessel gedwongen een linie zakken. Schnider speelt voor het eerst in zijn leven op de linkshalf positie, uit nood en Mees verhuist naar 6. Een shot naar de bank, en daar zie je alle 3 de centrum verdedigers zitten met een blessure. Zuur voor de jongens en voor het team. Wij houden ondanks de geïmproviseerde verdediging goed stand maar, een fout en wederom krijgen wij een doelpunt om onze oren, Britt gaat verschrikkelijk de fout in door te ver naar voren te staan en de lange bal haar vrije man bereikt, de centrale verdediger probeert nog te herstellen maar wordt uitgespeeld door 2 tegenstanders, de keeper wordt geklopt en wij gaan rusten met een 1-2 achterstand. Wij moeten de 2e helft meer geven om de achterstand om te buigen. Wij zetten het een en ander om en spelen in een andere formatie dan de 1e helft. Het doel is duidelijk, alles op alles zetten voor de overwinning.

Met een beetje knip en plakwerk staat het team er en gaan wij de 2e helft beginnen. Wij krijgen iets meer overhand op het middenveld, maar achterin hebben wij het zwaar.  We geven geen grote kansen weg, maar Moordrecht probeert van afstand een doelpunt te maken, dat lukt ze niet, maar het lukt ons wel. Wij krijgen de bal vaker bij het doel van de tegenstander, omdat wij steeds meer ruimte krijgen van de verdediging van Moordrecht. Ze hebben moeite met onze speelstyle en maken een overtreding op Florus waardoor wij een penalty krijgen. Jesin neemt de penalty en komen weer op gelijke hoogte. Minuut of 10 te gaan en Moordrecht probeert van afstand te scoren. Noah keept goed en al die ballen zijn een makkie voor hem. Een counter van ons, spits Florus en Yorick spelen de verdedigers uit waardoor Florus een op een gaat met de keeper en de bal snoei hard langs de keeper schiet. Wij staan vlak voor tijd  3-2 voor en nu is het zaak om het vast te houden. Helaas krijgen wij 2 minuten laten een 3e tegentreffer en wordt het 3-3. Wij hebben nog een aantal secondes te gaan, proberen nog met de lange bal de aanvallers te bereiken maar dat lukt niet. Rolf Kerkman, de uitstekende scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en staan beide ploegen met een punt op zak op het veld. Een leuke gelijkwaardige wedstrijd dat geen echte winnaar verdiende. Beide ploegen kunnen leven met een punt en de start van de beker is prima. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar dan moet er nog veel meer veel beter dan wij hebben laten zien. Met vlagen was het voetbal prima, overal gezien matig maar wat wil je, zonder wedstrijd ritme en al die blessures. Hoop werk aan de winkel, maar het aller belangrijkste, de kop is eraf en zijn eindelijk begonnen. As donderdag spelen wij op eigen veld tegen SC Woerden J015-2, en zaterdag uit tegen Zwervers in Capelle.  Donderdag 18:45 trappen we af. Tot langs de lijn

Foto’s van deze wedstrijd

Wisten jullie al dat wij een facebook pagina hebben?
Volg ons in de strijd naar promotie op https://www.facebook.com/Rohda76-J015-1-20172018-1495838390495778/


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie