0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MO11/1 – RVC’33 MO11/1

Rohda’76 MO11/1 – RVC’33 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 30 september 2017 | Wedstrijdverslagen

Een flitsende wedstrijd!

Op vrijdagavond worden we verrast: de overschrijving van Luna is geregeld, ze kan zaterdag al direct meespelen! Dat maakt dat we al tien meiden hebben in de MO11, het wordt steeds leuker! Zaterdagochtend staat iedereen op tijd te trappelen: we spelen eindelijk weer een keer thuis, tegen de andere blauwwitten uit ons dorp: RVC uit Reeuwijk. Betekent dus wel dat wij in het rood spelen, dat is even wennen.

De wedstrijd wordt gefloten door een bekende van de meiden; trainer Dinant is de scheids van vandaag.  Dat vinden we leuk!

Na het startsignaal neemt Rohda direct het initiatief. Esther loopt mooi vrij, en krijgt van Melissa de bal. Helaas is de keeper van de tegenstander er op tijd bij. Dune krijgt de volgende kans, maar haar schot belandt op de paal. Er is actie genoeg! Opnieuw een mooie kans voor Esther. De in het geel gestoken RVC keepster heeft genoeg te doen. Dan, plots, een uitbraak van RVC. Daar is onze verdediging nog niet helemaal op berekend, en we rennen een beetje achter de feiten aan. Gelukkig is daar Luna, die de eerste helft keept. In eerste instantie stopt ze de uitgebroken speelster. Helaas krijgt die in de rebound nog een kans en dan zit de bal helaas wel in het doel… 0-1. De meiden van Rohda krabben zich eens achter hun oren, deze stand geeft de verhouding in het veld niet helemaal weer, hier moet wat aan gedaan worden! Een hard schot van Tessel wordt door de keeper gekeerd. Maar dan toch: daar valt de 1-1! Een mooie bal van Dune, die de keeper achter de lijn, net te laat dus, vandaan plukt. Hoppa, de ban is gebroken! Een minuut later valt al het volgende doelpunt: Tessel verrast de keeper vanaf afstand met een prachtige poeier in de rechterhoek, 2-1. Emma krijgt een mooie kans. Daar volgt een hoekschop uit. Fleur staat op de juist plek en tikt haar eerste doelpunt ever in het net! Feestje, en 3-1! De keren dat RVC dan toch een beetje richting de Rohda helft komt, heeft de verdediging en dan vooral Rosalin, de boel goed onder controle. Esmee geeft de bal op het middenveld door aan Melissa. Die zet voor op Emma, die helaas weer op de RVC keepster stuit. Er ontstaat wel verwarring. Het blijkt dat een RVC verdedigster een handsbal gemaakt heeft. Dat had niet iedereen gezien, maar de scheids wel. Een penalty is het gevolg. Tessel neemt hem, geeft een prima schot, maar helaas net naast de kruising. Joyce maakt dat snel goed. Zij is prima vrijgelopen, krijgt de bal, maakt een actie en goal! 4-1! Bij een volgende actie is Joyce ook betrokken. Ze komt op vanaf het middenveld. Een pass op de vrijgelopen Melissa, die vanaf de hoek een voorzet geeft. Dune pakt de bal op en scoort de 5-1. Zo gaan we de rust in. Luna en Joyce wisselen van shirt: Luna gaat het veld in en Joyce gaat keepen.

Na de limo gaan de meiden gewoon verder waar ze gebleven waren. Vanuit het middenveld komt de bal perfect voor de voeten van Tessel. Ze haalt uit en scoort de 6-1. Dan krijgt RVC een corner. Dat is toch weer even spannend, maar Joyce houdt de bal goed tegen. Aan de andere kant geeft Esmee een mooi schot op het doel, waar de keeper helaas net bij zit. Dat levert weer een corner voor Rohda op. Tessel neemt hem, Luna haalt uit maar schiet net naast het doel. Melissa neemt de bal weer mee naar voor en geeft een prachtige voorzet waardoor Esther kan scoren: 7-1! Dan is het weer de beurt aan RVC. Hun sterspeelster breekt door en onze verdediging is dan net te laat terug. Zij maakt het met een mooie knal netjes af en laat Joyce kansloos; 7-2. Een beetje jammer, maar het geeft weer genoeg adrenaline om er weer tegen aan te gaan. Na de aftrap loopt Dune vrij en krijgt de bal aan de zijkant. Ze geeft een mooie voorzet. Luna kan er net niet bij, maar Melissa krijgt dan de kans en scoort de 8-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd is ook een hele mooie: Luna en Tessel spelen heel mooi over. Uiteindelijk passt Luna de bal weer naar Tessel die zich mooi vrijgelopen heeft, waarna ze de 9-2 erin schiet. Dat is een mooie eindstand. Coach Marcel is ook erg tevreden en prijst de meiden voor hun mooie samenspel.

Foto’s van deze wedstrijd

Rohda’76 MO11-1 was team van de Week bij de wedstrijd Rohda’76 1 – Kamerik 1.

Om de foto’s daarvan te bekijken Klik hier >>>


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie