0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MO11/1 – Voorschoten MO11/2

Rohda’76 MO11/1 – Voorschoten MO11/2

Door Annemiek van der Meer | 2 september 2017 | Nieuws

Nieuw!
Een nieuw seizoen, een nieuw team, nieuwe speelsters: de MO11 heeft er zin in!

Elk jaar is het weer spannend: de eerste wedstrijd van het seizoen. Het ritme zit er nog niet zo in, wat al begint met het inpakken van de tas. Tegen het eind van het jaar gebeurt dat met de ogen dicht, maar nu moeten we echt nog verzinnen wat er ook alweer allemaal mee moet. Scheenbeschermers, schone onderbroek, shampoo…. Vroeg op, want we willen echt niet te laat zijn!

Deze eerste wedstrijd, voor de beker, spelen we thuis, tegen Voorschoten. Gespannen koppies kijken coach Marcel in de kleedkamer aan. Maar waar sta ik dan? Wie gaat er keepen? M’n veters zitten te strak! Oftewel: Emma, Tessel, Esther, Rosalin, Esmée, Melissa, Dune, Fleur en Joyce hebben er hyperdepiep enorm zin in!

Bij de warming up krijgen we de tegenstander, Voorschoten MO11-2, in het vizier. Oeps…. Die zijn groot! Maar goed. Dat zegt nog niks, we gaan gewoon lekker ballen.

Na het eerste fluitsignaal wordt direct al duidelijk dat de meiden elkaar goed weten te vinden, er wordt veel overgespeeld. Een aantal meiden speelde afgelopen jaar al samen, maar ruim de helft is nieuw in het team. Dat is amper terug te zien in het veld, dus dat is een goed teken! De meisjes van Voorschoten zijn dan wel lang, ze weten niet veel in te brengen. Dune opent de score, ze maakt de 1-0. Een schot van Esther wordt door de keeper gestopt. Tessel weet een aantal speelsters uit te spelen en schiet de bal over de keeper heen: dat is de 2-0. Melissa komt het veld in en met haar eerste balcontact creëert ze direct een kans – net naast. Twee minuten later schiet ze echter de 3-0 wel in het net. Een schot van Esther wordt weer gekeerd door de keeper van Voorschoten.

De wedstrijd speelt zich vooral af op de helft van Voorschoten. De Rohda verdediging is vooral rond de middenlijn actief, en goed ook! Rosalin en Emma weten de kansen van Voorschoten goed te keren en de bal weer in het eigen team te brengen.  Joyce wilde graag de eerste helft keepen, maar heeft tot nu toe weinig te doen gehad. Het is moeilijk om dan gefocust te blijven, maar dat lukt haar wel: Voorschoten breekt plots door, maar Joyce is er als de kippen bij en weet de bal goed te stoppen.

Vlak daarna lukt het Voorschoten echter toch wel om een tegendoelpunt te maken: 3-1. Dan neemt Rohda het initiatief weer in eigen handen en vliegen de kansen om de oren van de keepster van Voorschoten. Emma schiet net naast. Dune lepelt de bal over. Emma mist ook weer nét het doel. Als de bal dan toch nog een keer door de Rohda verdediging heen komt, doet Joyce een schitterende redding. Ze is niet de grootste, maar die dame is niet bang! Vervolgens scoort Melissa de 4-1 en Dune de 5-1. Zo gaan we de rust in.

Na de pauze lijkt het of Voorschoten een flinke donderspeech heeft gehad of iets sterks in de limonade heeft gekregen: ze zijn opeens een stuk actiever. Tessel staat op doel nu, en heeft het wel even spannend druk. Voorschoten scoort de 5-2 en zelfs ook de 5-3. Na een mooie redding door Tessel keren de kansen weer. Melissa scoort met een mooi doelpunt de 6-3. Fleur en Esmee werken op het middenveld goed mee en zorgen ervoor dat de bal op de juiste plek terecht komt. Rosalin schiet net naast het doel. Een lob van Emma (yes, ze doet het weer!) wordt helaas door de keeper gestopt. Voorschoten probeert weer wat terug te doen maar die scoringskans wordt niet verzilverd, de bal wordt naast geschoten. Dan scoort Dune de 7-3 uit een corner. Een flitsende aanval die start op het middenveld wordt knap afgemaakt door Melissa: 8-3. Snel daarna vindt Melissa een nog kleiner hoekje en maakt de 9-3. Voorschoten krijgt nog een kans, en Rohda probeert nog om die 10 aan te tikken, maar de scheids fluit voor de laatste keer: 9-3 is de eindstand van deze eerste wedstrijd. De meiden zijn blij, de supporters ook. Het gekakel in de kleedkamer na afloop, zowel het geklets als het gelach, is niet van de lucht! Dit mag dan een nieuw team zijn, de meiden hebben elkaar wel gevonden!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie