0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Esli Westmaas in het AD

Esli Westmaas in het AD

Door Kees van der Wilk | 19 oktober 2017 | Nieuws

Waarom Rohda’76-voetballer van de zenuwen niet kon slapen

Zenuwachtig was Esli Westmaas zeker. Zaterdag maakte de 26-jarige middenvelder van Rohda’76 uit Bodegraven zijn rentree na anderhalf jaar aan de kant te hebben gestaan vanwege een afgescheurde knieband en meniscusschade.

Hoe zenuwachtig was je?

Westmaas: ,,Ik was zaterdag vroeg wakker en direct heel zenuwachtig. Ik sliep niet goed, omdat ik er de hele tijd aan dacht. Ook op de weg naar Rohda’76 en bij de bespreking, maar toen ik eenmaal mijn tenue aandeed was het weg.”

Je deed tegen Floreant een half uur mee. Hoe ging het?

,,Het ging hartstikke goed. Ik was niet geconcentreerd op mijn knie, maar op het spel. Alleen bij een voorzet dacht ik in mijn achterhoofd nog even aan mijn knie, want vorig jaar ging het tijdens de training mis toen ik een voorzet af. Gelukkig had ik de dagen na de wedstrijd geen reactie in mijn knie.”

Hoe heb jij de afgelopen tijd beleefd?

,,Vanaf februari 2016 stond ik een half jaar aan de kant, omdat ik beide kniebanden had verrekt en een botkneuzing had. Een week voor de eerste training van vorig seizoen scheurde ik mijn knieband af. In oktober ben ik geopereerd en heb ik drie maanden thuisgezeten. Trainer Boris van Es vroeg of ik assistent-trainer wilde worden. Zo was ik er toch bij.”

Wil je doorgaan met het trainerschap?

,,Zeker. Ik heb het diploma TC-3 en heb twee jaar geleden de C1 van Rohda’76 getraind. Over een jaar of tien ga ik voor het hoofdtrainerschap.”


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie