0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Floreant MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Floreant MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 7 oktober 2017 | Wedstrijdverslagen

Vandaag spelen de meiden van Rohda MO11 uit tegen Floreant. Zoals we de laatste weken gewend zijn, oefenen de Boreftse dames direct druk uit op de tegenstander. De eerste aanval bestaat uit een een-tweetje tussen Dune en Melissa. Dune geeft een mooie voorzet. Maar Floreant heeft de wind mee, letterlijk, en dat is wel te merken op het veld. De tegenstander verschijnt dan ook een aantal keer voor de neus van keepster Emma. Die is echter niet voor één gat te vangen. Ze wendt met haar voet een doelkans af, en houdt een volgend schot ook tegen. De wind geeft rare en onverwachte draaien aan de bal, dus het is echt wel opletten. Het geeft in elk geval een boeiend potje. Nog een poging van Floreant wordt gekeerd, en Luna verdedigt heel mooi de bal uit. Tessel krijgt een kans maar poeiert de bal naast het doel. Niet veel later krijgt Rohda een corner. Esther onderschept de bal voor de neus van de keepster van Floreant en scoort bijna het eerste doelpunt. Net niet, maar wel weer een hoekschop. Een lekker schot van Rosalin maar toch nog steeds geen score. En weer een fijne actie van Esther, die helaas weer de keepster op haar weg vindt. Floreant wil de bal weer meenemen, maar Fleur blokt goed en houdt hem in het team.

Met 0-0 gaan we de rust in.

Na de spelhervatting neemt Melissa al snel weer een mooie corner, die bijna het doel in draait. Dan countert Floreant er uit; Dune racet het hele veld over en maakt het de tegenstandster moeilijk, maar toch kan ze een mooie voorzet niet voorkomen. En hoewel Joyce, die na de rust de keepershandschoenen heeft overgenomen, in eerste instantie de kans kan keren komt ze toch hulp van de verdediging tekort en zit de 1-0 voor Floreant er dan alsnog in. Dan moeten de meiden van Rohda er nog harder tegenaan. Een schot van Melissa wordt door de keepster van Floreant gekeerd. Een minuut later – eindelijk! – schiet Melissa toch de 1-1 er met een prachtig schot in.

Dan probeert Floreant weer even wat, maar Joyce redt het team door de bal voor de neus van de aanvallers van Floreant weg te kapen. En dan knalt Tessel er weer een afstandsschot tegenaan. Esmee doet een mooie verdedigende actie. Een schot van Luna – maar de keepster heeft hem weer te pakken. Een schot van Esther, helaas recht op de keepster. Een schot van Esmee, helaas naast. De druk wordt Floreant te veel, want dan: yes! Tessel scoort de 1-2! Het is het laatste stuk van de wedstrijd, maar wat hebben we nog in huis? Een prachtige voorzet van Dune, een hakkie van Fleur. Een hard schot van Fleur op het doel. Het gaat super goed! En dan, jawel: een schot van Esther belandt via een verdediger in het doel, daar is de 1-3! Met nog een paar minuten te gaan wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld. De drie punten zijn weer binnen. De meiden hebben heel goed gespeeld in deze spannende pot, en laten zien dat ze samen een prachtig team zijn!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie