0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rugblessure waardoor wedstrijd Rohda’76 – Woerden werd gestaakt valt mee

Rugblessure waardoor wedstrijd Rohda’76 – Woerden werd gestaakt valt mee

Door Kees van der Wilk | 10 oktober 2017 | Nieuws

Ringo van den Berg, aanvaller van de vierdeklasser Rohda’76, werd zaterdagmiddag rond 15.00 uur met een ambulance afgevoerd. Enkele minuten later besloot de scheidsrechter van dienst de wedstrijd tegen Woerden te staken.  

Signalen die erop wezen dat het zou gaan om een ernstige blessure, maar twee dagen later kijkt de nieuwkomer alweer vooruit. ,,Ik hoop over twee weken weer mee te doen”, aldus van den Berg, woonachtig in Bodegraven.

Maandagmorgen, iets na tienen in de ochtend, neemt Van den Berg (24) – ietwat slaperig klinkend – de telefoon op. Werken zit er vanzelfsprekend na het ongeval nog niet in. ,,Ik ben nog niet mijn bed uit, al probeer ik er wel uit te komen”, zegt Van den Berg. ,,Ik krijg hulp van mijn vriendin. Lopen gaat ook nauwelijks. Zondag deed ik heel lang over een stukje van 100 meter.”

Pijn

In het treffen met Woerden kreeg Van den Berg in de twaalfde minuut de bal ingespeeld. Hij kwam in de bal en plots schoot het in zijn rug. Kermend van de pijn lag hij, bedolven onder trainingsjasjes om hem warm te houden, een half uur op een ambulance te wachten.

,,Ik was bij kennis, maar had wel heel veel pijn. Omdat ze me de brancard niet op konden rollen, hebben ze de ambulance gebeld. In de ambulance kreeg ik meteen morfine toegediend. Eenmaal in het ziekenhuis zeiden ze dat mijn botten in orde waren en dat het waarschijnlijk een spierscheuring was. Bijt door de pijn heen en probeer zoveel mogelijk te bewegen, zeiden ze.”

Entree

En zo kan het zomaar zijn dat de blessure die ernstig leek, best meevalt. ,,Het is gelukkig een stuk minder ernstig dan her en der beschreven werd”, aldus Van den Berg, die wel een ongelukkige entree kent bij Rohda’76. ,,Eigenlijk heb ik sinds mijn overstap alleen maar pech gehad.”

Van den Berg ruilde De Rijnstreek, de afgelopen jaren een lelijk eendje in de vierde klasse, in voor kampioenskandidaat Rohda’76 uit Bodegraven. Een stap hogerop, dacht hij. Na drie speelronden gaat De Rijnstreek echter verrassend aan kop in de vierde klasse C, met negen uit drie. ,,Dat verbaast mij ook. Dat heb ik ook wel te horen gekregen van ze, altijd als lolletje”, aldus Van den Berg. ,,Ze zeggen zelfs al dat ik terug moet komen.”

Bron AD Groene Hart

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie