Home » Spirit MO11/2 – Rohda’76 MO11/2

Spirit MO11/2 – Rohda’76 MO11/2

Door Annemiek van der Meer | 29 oktober 2017 | Wedstrijdverslagen

Spirit uit – niet zo lastig…

Een wedstrijd die al om half negen begint, dat zijn we ondertussen best wel gewend. Doen we thuis ook. Maar als we daarvoor 40 minuten moeten rijden, dan is het wel heel erg vroeg het bed uit. Dat is dus vandaag het geval, een uitwedstrijd tegen Spirit in Ouderkerk aan de IJssel. Nog in het donker, een tuk snelweg, heel Gouda door, langs het water, over de dijk langs Lageweg, langs Gouderak met zijn VV, om tenslotte toch nog in Ouderkerk aan te komen. Waren we nou toch maar een kwartiertje eerder vertrokken. Maar het lukt allemaal, vijf minuten voor tijd staat iedereen op het veld voor de warming up. Het is nog donker. Zo net op de laatste dag van de zomertijd is het vast ook zowat de donkerste zaterdagochtend van het jaar. Maar gelukkig spelen we op een veld met verlichting. En ja, die staat ook nog aan, in het begin van onze wedstrijd!

De Rohda meiden van de MO11 beginnen direct sterk. Voordat de verslaggevers van dienst hun opschrijfboek paraat hebben, zit het eerste doelpunt er al in! Vanaf de aftrap wordt de bal direct mee naar voor genomen, waarna met een mooie actie en een beetje hulp van de verdediging van Spirit Joyce de score kan openen. Ha, lekker! Nog geen twee minuten later geeft Dune een voorzet op Melissa die de 0-2 er al in legt. Tjee, dat gaat wel snel! Een mooie actie van Tessel en een schot van Dune gaat net naast. Een volgende doelpoging van Dune wordt door de keepster van Spirit onderschept. De keer dat Spirit doorbreekt, is Rosalin er als de kippen bij en verdedigt ze prima uit. Melissa levert een schot op doel af, maar de eerste die weer een kans verzilvert is Joyce: zij maakt de 0-3! Dan is het de eerste keer dat Spirit ons doel nadert. De bal wordt niet binnengehouden en rolt over de achterlijn; keeperbal. Hè hè, ook keeper Esmee is nu bij het spel betrokken! Ze speelt de bal uit, die bij Luna terecht komt. Luna geeft een mooie voorzet waarop Melissa een fijn schot kan geven, maar die wordt weer tegengehouden door de keeper van Spirit. Vlak daarop onderschept Rohda weer de bal en krijgt Joyce hem goed voor de voeten. Ze haalt uit en scoort de 0-4. En een minuut later scoort Luna een wereldgoal! Vanaf de rechterkant verrast ze de verdediging met een hoge en harde bal; ze poeiert de 0-5 er heerlijk in! Vlak voor rust maakt Dune weer een mooie actie en een doelpunt: we zoeken de kleedkamer op met een 0-6 voorsprong.

Coach Marcel constateert dat het wel heel makkelijk gaat. Om het een beetje spannender te maken, wordt in de tweede helft de voorhoede naar de verdediging gehaald en schuift de rest van het veld ook op. Dat ziet er toch weer wat anders uit en geeft anderen ook weer kansen!

Direct in het begin van de tweede helft geeft Dune vanuit de achterhoede een voorzet, waarna Melissa meteen de 0-7 scoort. Dus. Dat het even duidelijk is, de doelpuntenmachine werkt gewoon verder waar die voor de rust gebleven was! Met de steady status van Tessel, Esther en Emma blijft alles onder controle. Fleur loopt vanaf het middenveld vrij, krijgt de bal en scoort de 0-8. En dat geeft vleugels, want direct daarna schiet ze nog een keer lekker hard op doel, waarbij de keeper van Spirit de bal door haar vingers laat glippen. 0-9 dus. Dan blijft het even rustig, doelpuntloos. Mooie acties genoeg. Emma blijft maar proberen, steeds hardere schoten. Onze keeper Esmee heeft amper wat te doen. Maar halen we die tien nog? Rosalin, de geweldige verdedigster waarvan je nooit zou zeggen dat ze dit seizoen pas voor het eerst voetbalt, grijpt haar kans. Een doelpunt in een wedstrijd heeft ze nog nooit eerder gemaakt. Maar nu maakt ze een mooie actie, twijfelt even maar zet dan gewoon door en schiet op doel. Yes, dat is hem: De 0-10 zit er in!

Maar dat is nog niet het einde. Luna speelt zich mooi vrij en creëert een doelkans. Ze kan hem afmaken, maar Fleur is net wat eerder en tikt hem in – 0-11. Luna is helemaal op dreef: ze geeft nog een prima voorzet vanaf de rechterkant voor het doel. Blijft het proberen. Ze neemt nog een mooie corner, maar die is net te hard om onder controle te krijgen voor de andere meiden. En dan krijgt ze zelf ook weer een kans op doel en die is raak, daar is de 0-12. En dat is ook de einduitslag. Keeper Esmee heeft het prima naar haar zin gehad, maar heeft in totaal maar een paar keer de bal van dichtbij gezien. Tessel vertelt na afloop: ‘Af en toe zo’n wedstrijd is wel leuk, maar het was eigenlijk een beetje te makkelijk.’ En dat vat deze match aardig samen!