0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Jodan Boys MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Jodan Boys MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 26 november 2017 | Wedstrijdverslagen

Als lijstaanvoerder vertrekt de MO11 deze ochtend heel relaxt richting Gouda. Een uitwedstrijd tegen de nummer een-na-laatst, de meiden van Jodan Boys. Dat moet toch haast wel gaan lukken.

Coach Marcel weet er een speciale opdracht voor het team aan te koppelen. Vandaag is het de bedoeling dat Esmee gaat scoren. Als dat lukt, heeft iedereen dit seizoen minstens een keer gescoord. Iedereen is het er mee eens, daar gaan we voor vandaag!

Dan begint de wedstrijd. Direct gaan we de aanval in. Ook Esmee krijgt vleugels door de speciale opdracht van de coach, ze gaat er vol voor. Emma geeft voor op Esther, die maar net het eerste doelpunt mist. Even later probeert Emma het zelf, maar ook net naast. Dan krijgt Esmee de bal lekker voor haar voeten, een mooi schot, maar de keeper weet hem nog net te pakken. Tessel neemt een corner, geeft hem mooi hard voor, maar hij wordt door Jodan Boys achter de lijn gewerkt. Nog een keer een corner dus. Weer heel mooi genomen door Tessel, maar de bal wordt helaas net gemist door de andere meiden. Even later wordt Esmee weer lekker aangespeeld, en jawel! Ze schiet de 0-1 in het net! Het hele team viert mee, een groot feest! De wedstrijd is pas tien minuten oud, maar de belangrijkste missie is al volbracht! Maar ja, als we toch bezig zijn, gaan we gewoon lekker door met die match. Tessel geeft een schot op doel, dat wordt gestopt door de keeper. Een aanval van Jodan Boys op onze helft wordt door Luna en Rosalin onderschept, en de situatie daar is weer snel onder controle. Aan de andere kant schiet Melissa op de paal. Er wordt mooi overgespeeld, daar moeten toch uiteindelijk wat meer kansen van verzilverd kunnen worden. Keeper Joyce heeft niet veel te doen, het eerstvolgende schot van de tegenstander eindigt naast ons doel. Een corner is wel het gevolg, maar Emma ruimt die bal netjes op. Een volgende keepersbal schiet Joyce lekker weg, en Melissa profiteert daarvan: zij schiet de 0-2 erin! En vlak voor rust herhaalt ze dat nog even en maakt ook de 0-3. We kunnen relaxt aan de limonade beginnen.

Na de rust staat Rosalin vol goede moed op het doel. Dat is ook weer een overwinning, want tot nu toe vond ze dat net iets te spannend. Maar ondertussen is ze, na bijna een half jaar training, zo gegroeid dat ze ook deze volgende stap aanpakt. Hartstikke dapper en mooi! De wedstrijd wordt weer hervat. Luna verdedigt prima de bal uit en geeft een super mooi schot naar voren. Esmee krijgt weer een kans, maar ziet haar harde schot net op de paal eindigen. Ook Emma doet een doelpoging, en Esther. Tessel neemt weer een corner, en zo waar: Die gaat er rechtstreeks in! 0-4! ‘Ik raakte hem verkeerd,’ vertelt ze na de wedstrijd, ‘maar toen ging ie er toch per ongeluk in!’ Dat soort ongelukjes vindt niemand erg  Een paar minuten later maakt ook Esther een heel mooi doelpunt, dat is de 0-5. Er wordt mooi overgespeeld en er zijn verschillende doelpogingen. De druk wordt beloond: ook Dune weet het net te vinden en scoort de 0-6. Tussendoor heeft Rosalin het niet al te druk, maar ze weet de enkele kans die Jodan Boys krijgt wel te keren. Aan de andere kant schiet Esmee de bal nog eens hard richting het doel, maar die wordt door de keeper toch weer gepakt. Esther weet de bal even later weer terug te pakken en zet hem weer voor op Esmee. Hieruit volgt tot twee keer toe een corner, die Tessel weer hard en hoog weet voor te zetten. Helaas wordt de bal er niet in gelopen maar weet de keeper van Jodan Boys hem te pakken. Joyce weet alsnog bijna te scoren. Ook Esther geeft nog een goed schot op doel af. De Jodan Boys keeper heeft haar handen vol en weet ook nog een doelpoging van Dune tegen te houden. Maar de inzet wordt toch nog een keer beloond: na goed samen- en overspel verzilvert Joyce de laatste kans en scoort de 0-7.

De drie punten gaan weer mee terug naar Bodegraven, en de eerste plek in de stand van deze competitie is nog een beetje extra verstevigd. Maar belangrijkste resultaat vandaag: tien happy meiden!

Groetjes, Annemiek


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie