0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Noviteit op algemene ledenvergadering

Noviteit op algemene ledenvergadering

Door Ad van den Herik | 26 november 2017 | Nieuws

De jaarlijkse algemene ledenvergadering kenmerkt zich vaak door een aantal geijkte agendapunten. Voorbeelden? Jaarverslagen, bestuursverkiezing, begroting. Maar dit keer was er ook sprake van een noviteit. De aanwezige leden mochten zich namelijk uitspreken over de benoeming van twee vertrouwenspersonen, te weten Marja Duine en Arjan de Jong. Bij dit duo kunnen leden aankloppen als zij problemen ervaren die zij met niemand anders willen of durven te bespreken. Marja was aanwezig en stelde zich in het kort voor. Zij sprak begrijpelijkerwijs de hoop uit dat ze nooit in actie hoeft te komen. Binnenkort volgt er nog meer informatie over de vertrouwenspersonen en wat zij voor leden kunnen betekenen.

Voorzitter Arjan Griffioen meldde met trots dat Rohda’76 meer sponsorgelden binnenkrijgt dan in de achterliggende jaren. Een verdienste van vooral Erik Dijk. Hij wist diverse bedrijven als geldschieter aan de vereniging te binden. Voor die inspanningen ontving Erik uit handen van de voorzitter een presentje. En een applaus van de ledenvergadering. Een deel van die extra inkomsten gebruikt Rohda’76 voor het gericht opleiden van de jongste jeugd en de eigen jeugdtrainers. Dat gebeurt onder leiding van ex-prof Arjan van der Laan.

Ook kreeg het sportcomplex een upgrade in de vorm van een nieuwe materialenopslag. Externe financiers, de Rohda Business Club en de Club van Honderd legden het noodzakelijk geld op tafel.

Piet Spannemaker gaat door als bestuurslid technische zaken. Hij had zich herkiesbaar gesteld en daar stemde de algemene ledenvergadering gretig mee in. Penningmeester Kees de Jong gaf een heldere uiteenzetting over het huishoudboekje van de vereniging. De jaarrekening 2016-2017 sluit met een bescheiden plusje. Voor het seizoen 2017-2018 houdt de schatbewaarder ook rekening met zwarte cijfers. Kees zag onder andere de winstmarge van de kantine toenemen. De mogelijkheid om met een bankpas te betalen heeft daar positieve invloed op.

Tot slot gaf Arjan nog een inkijkje in de plannen voor de komende jaren. Een upgrade van de acht oude kleedkamers en de toiletgroep in de kantine hebben prioriteit. Net als de vervanging van de cv-ketel. Ook sprak hij zijn teleurstelling uit over de (lakse) houding van de gemeente. Die had onder andere toezeggingen gedaan om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Bodegraafse sportparken, maar er gebeurt niets.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie