0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Olympia MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Olympia MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 14 november 2017 | Wedstrijdverslagen

Afgeschud!

Vandaag speelt de MO11 een uitwedstrijd, tegen de meiden van Olympia. Vol goede moed en zin vertrekken we. Na het gelijkspel van vorige week staan we met drie clubs bovenaan in deze competitie. Dat is het team van vorige week, ons eigen team en dit team van Olympia. Dat belooft weer een leuke wedstrijd dus! En zoals Tessel vertelt: ‘Als we vandaag winnen, dan schudden we ze van ons af!’

Na een natte nacht en een natte ochtend is het wel droog als we beginnen, maar het gras is dus nog wel lekker nat en modderig. Met Luna als keeper en Rosalin en Dune in de verdediging beginnen we de match. We houden vanaf de aftrap de druk hoog. Het duurt niet lang voordat Dune de bal onderschept, het veld overdribbelt en de ene na de andere tegenstander omspeelt. Dan geeft ze een vlijmscherpe voorzet op Melissa die hem prachtig afrondt: 0-1 voor Rohda! Yes, dat is lekker! Het spel golft op en neer. Dune laat verschillende acties zien en ook Tessel is in de verdediging en op het middenveld lekker bezig. Maar ook Luna heeft als keepster genoeg te doen. Ze plukt de ballen weg en zorgt er met haar prima schot voor dat het spel na een keepersbal steeds weer op de helft van Olympia verder gaat. Dan volgt er weer een mooie aanval van Rohda. Er wordt mooi overgespeeld en alweer maakt Melissa het af: 0-2! We zitten op rozen en de meiden spelen vol zelfvertrouwen verder. Er volgen twee corners die Tessel mag nemen. De eerste wordt door Olympia weer over de achterlijn gespeeld, en de tweede belandt via de lat achter de goal. Even later wordt een voorzet van Olympia door Dune met Tessel netjes uitverdedigd. Dan volgt een ingooi van Dune, via Tessel en Melissa naar Esther. Die schiet op het doel, maar helaas werkt de keepster hem nog net uit de goal. Joyce krijgt nog een tweede kans maar ook dat lukt uiteindelijk net niet. Het samenspel binnen het team gaat is top, de meiden weten elkaar goed te vinden! Dan krijgt Olympia weer een goede kans in ons doelgebied. Met een mooie actie belandt de bal via onderkant lat op onze doellijn. Maar net niet helemaal erover! Luna blijft stoïcijns en heeft de bal net op tijd te pakken. Poeh, spannend, dat was wel een gevalletje waar de scheids (en Olympia!) wel een beroep had willen doen op de nieuwste doellijntechnologie. Maar voor ons is er verder niks aan de hand. De wedstrijd gaat aan de andere kant van het veld weer verder. Tessel neemt weer een corner die Esmee jammer genoeg nét naast de paal tikt. Daar was bijna haar eerste doelpunt…

Na de rust gaat Olympia er in volle vaart tegenaan. Ze dringen enorm aan, en onze meiden lijken daar even een beetje van te schrikken. Olympia profiteert daarvan, een sterke speelster breekt door en scoort met een mooie hoge knal de  1-2 erin. Keepster van de tweede helft Emma kan daar niks meer tegen doen. De Rohda meiden zijn even bedremmeld, maar herpakken zich gelukkig snel. De druk voor ons doel blijft, maar Emma vangt een volgende hoge bal, de tegenstander schiet voor ons doel langs. De spanning stijgt. In onze voorhoede maakt Luna het de keepster van Olympia nog even lastig. Tegen het einde van de wedstrijd krijgt Olympia nog een grote kans op een gelijkmaker, maar die wordt – gelukkig voor ons – gemist. En dan fluit de scheidsrechter af. Tjonge, dat was een spannende, leuke wedstrijd. Op het nippertje, maar de drie punten nemen we weer mee naar huis! En: Olympia is vooralsnog afgeschud 🙂


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie