Home » Rohda 2 blijft in de intercity zitten

Rohda 2 blijft in de intercity zitten

Door Johan Verdoold | 14 november 2017 | Nieuws

Het is al weer eventjes geleden dat u wat hoorde over de verrichtingen van Rohda 2. Nu dacht u waarschijnlijk, het zal daar wel kommer en kwel zijn. De dit seizoen aangestelde trainer zal er wel niet in geslaagd zijn om van dat bij elkaar geraapte zooitje een eenheid te smeden. De verslagen verschenen maar niet en de afgelopen seizoenen was gebleken dat dan de resultaten tegenvallen.

Nee niets van dat alles… Rohda 2 raast als een intercity van A naar B, zonder te hoeven stoppen op alle tussenliggende stations. Wel ondervond het bij A enkele punten vertraging, door niet passend materiaal. Startend machinist Freek diende in het begin de knoppen van het bedieningspaneel nog te leren kennen, om ze vervolgens op de juiste wijzen af te stemmen. In wat begrijpelijker Nederlands, na een nederlaag bij Alphia en een gelijkspel tegen Bodegraven, werden de zeges aan één geregen, tegen de volgende tegenstanders: Sportlust, Woerden, Aarlanderveen en NSV`46.

Dit maakte zoveel indruk op de volgende tegenstander ARC, dat zij er alles aan deden om de zeker lijkende nederlaag zolang mogelijk uit te stellen. Iets wat natuurlijk volstrekt te begrijpen valt. Ook wij stellen een nederlaag het liefst zolang mogelijk uit. Het aanvangstijdstip werd in de week vooraf verplaatst van 14.15 naar 16.15. Van de zaterdagmiddag, naar de naderende avond.

De wedstrijdselectie zag er deze zaterdag als volgt uit: van Poelgeest; van Barneveld, S. Nap, Verdoold, Lok; Reijsbergen, J. van Dam, Bränger; Swaluw, Bouwman en Weerheim. Wissels A. van Dam en den Boon.

Een blik op de stand vooraf leverde de volgende informatie op: ARC was de nummer 10 van de ranglijst en Rohda de nummer 2.

De start van de wedstrijd kenmerkte zich als rommelig. Rohda 2 verwachtte een afwachtend ARC, maar kreeg een fel en energierijk ARC tegenover zich. Dit leverde Rohda de nodige problemen op. Waar de organisatie eenvoudig neer te zetten is bij een afwachtende tegenstander, waar je zelf het overgrote deel van de wedstrijd de bal hebt, kregen we nu een beweeglijke tegenstander tegenover ons. Het was dus zoeken wie verantwoordelijk was voor wie. Na 10 minuten hadden we dit eindelijk door en dit leverde dan ook snel de 1-0 op. Die gemaakt werd door Joel.

Het gevolg van deze voorsprong was niet dat er rust ontstond bij de mannen van Rohda. Er werd wel blijvend geprobeerd om de bal in de ploeg te houden en deze van voet naar voet te laten gaan. Echter bleef ARC wel gevaarlijk, steeds vaker met de lange bal als wapen. Dit resulteerde dan ook in een discutabel moment in het strafschopgebied van Rohda, waar volgens de arbiter de bal op een Rohda arm kwam, en een strafschop het gevolg was. Uit getuigenverklaringen bleek de bal echter op een andere kleur mauw gekomen te zijn en kon de toegekende strafschop als onrecht worden beschouwd. Keeper van Poelgeest wist echter het enige juiste antwoord te geven op de strafschop en dat dit keer door niet zijn mond, maar zijn handen te laten wapperen en de bal uit de hoek te tikken.

Het vervolg in de 1e helft leverde nog een doelpunt van ARC op en een doelpunt gemaakt door Jaap. Het spelbeeld in het vervolg van de 1e helft kan omschreven worden als: de lange bal van ARC en de pogingen om te combineren van Rohda. Ruststand 1-2

De eerste gedeelte van de 2e helft was eigenlijk een kopie van het 2e gedeelte van de 1e helft. Rohda probeerde te voetballen, maar kon geen potten breken. ARC bleef daar de lange bal tegenover zetten, maar deed dit zo vaak en zo opzichtig dat deze bal weinig gevaar opleverde. De stand op het scorebord bleek echter spanning oproepen, waardoor de gedachtes van de Rohda spelers verschillende kanten opgingen. De 1 wilde meer druk zetten, maar de ander vond controle een beter alternatief.

Uiteindelijk gaf snelheid de doorslag. Diesel Roel wist, nadat hij al vele pogingen gedaan had, maar telkens in de 4e versnelling bleef hangen, eindelijk door te schakelen naar de 5e versnelling. Dit werd de back van ARC te veel en deze moest dus steeds vaker toezien dat zijn tegenstander niet naast hem stond, maar al enkele meters van hem verwijderd was. Dit leverde dan ook uiteindelijk de 3 en 4-1 op. Doelpuntenmakers waren Roel en Marius.

Het laatste kwartier werd Rohda bij tijd en wijle te overmoedig en werden er door enkele spelers pogingen gedaan om door middel van het passeren van zoveel mogelijk tegenstanders de man van de wedstrijd te worden. Dit bleef echter bij proberen, want even zo vaak als de pogingen, was vaak het 3e mannetje er eentje te veel.

De eindstand stond rond de klok van 18.00 eindelijk op het spreekwoordelijke scorebord. Een dag later was de man van de wedstrijd bekend, in de persoon van Roel Weerheim. Achteraf is gebleken dat hij vele familieleden heeft laten stemmen om maar de bloemen te ontvangen die bij deze prijs horen. De bloemen die hij later als verjaardagscadeau aan zijn vrouw gegeven heeft.

Heeft dit verslag u interesse gewekt? Misschien dat onderstaande statistiek u nog meer kan overtuigen om eens een wedstrijd van Rohda 2 te bezoeken, te beginnen a.s. zaterdag 18 november om 11.15.

Wist u namelijk dat Rohda 2 veruit de meeste geluksmomenten oproept, als het gaat om seniorenvoetbal!

Rohda 2 24 doelpunten, Rohda 3 23, Rohda 1 18, Rohda 6 15, Rohda 7 13, Rohda 5 9 en Rohda 4 8.