0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MO11/1 – ONA MO11/1

Rohda’76 MO11/1 – ONA MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 5 november 2017 | Nieuws

Harde strijd aan de top

Vandaag staat er een spannende wedstrijd op het programma. Een thuiswedstrijd, tegen mede-koploper ONA MO11-1. Net als zij heeft Rohda MO11 alle wedstrijden tot nu gewonnen. ONA heeft een ietsjes beter doelsaldo, maar veel scheelt het niet. Vandaag wordt voor beide partijen dus duidelijk wat ze nou echt waard zijn in deze competitie. Leuk! De meiden hebben er dan ook echt weer zin in. En de ouders blijkbaar ook, want die staan ook in grote getale langs de lijn. Het is nog even spannend of we kunnen beginnen, want er is nog geen scheids, maar gelukkig stelt Kees zich beschikbaar en kunnen we starten.

Vanaf het begin van de wedstrijd staat de druk er op. Luna staat weer op goal, en die heeft het nu zeker drukker dan in eerdere wedstrijden. Maar dat gaat hartstikke goed; ze is niet bang, loopt wanneer nodig goed uit en schiet de keepersballen heerlijk gericht een eind het veld in. Zo krijgt ONA geen kans. Aan de andere kant, bij het doel van ONA, krijgt Rohda echter ook amper mogelijkheid. Een keeper van zo ongeveer 2.24 meter hoog bewaakt haar doel ook heel goed. Het gaat gelijk op. Pogingen van Rohda worden afgewisseld met probeersels van ONA. Het is – zoals netjes gezegd – een vrij fysieke wedstrijd, waarbij beide teams niet bang zijn om hun lichaam te gebruiken. Emma poeiert de bal naar voren, maar wordt ook weer tegengewerkt door haar tegenstander. Tessel is ijzersterk in de verdediging. Op het moment dat ONA in balbezit is en richting het Rohda-doel opstoomt, komt Tessel steeds weer onvermoeibaar terug stormen om elke poging te verijdelen. Ze maakt deze wedstrijd weer heel wat meters. Ondertussen heeft ook Rohda weer een doelkans, maar er zijn toch net te veel ONA verdedigers in de buurt zodat het niet met een doelpunt afgerond kan worden. Het is hard werken. De meiden doen het super en staan op scherp. Er is geen moment dat ze kunnen verslappen, en dat doen ze dan ook niet. De tussenstand, op het moment dat de scheids voor de rust fluit, is 0-0. Onder de indruk van deze pittige eerste helft moeten de meiden echt even bijkomen in de kleedkamer. Benieuwd of ze hun goede niveau vast kunnen houden in het vervolg van deze wedstrijd! Joyce neemt voor de tweede helft het keepersshirt van Luna over, en gaat er ook voor om die 0 vast te houden.

Het blijft een aardig geduw in de tweede helft. Met in eerste instantie iets meer kansen voor ONA. Maar Rosalin, Emma en Tessel houden samen met Joyce het doel schoon. Het is enorm spannend, de druk blijft hoog. Er wordt echt goed gespeeld, waarbij de meiden mee op gaan naar voren en weer terugvallen naar de verdediging wanneer nodig. Er komen steeds meer kansen voor Rohda. Het zou zo fijn zijn als het harde werken beloond zou worden… Op een voorzet van Melissa raakt Dune de bal niet helemaal lekker en mist ze net de goal. Melissa zelf schiet net naast. Een prachtige actie waarin goed wordt samengespeeld resulteert in een voorzet waarna Luna in een alles of niets-poging de bal een enorme ram geeft…. Hij gaat naast, maar ligt wel halverwege het volgende veld. Als die toch eens net iets meer naar rechts was uitgekomen, dan was dat echt een wereldgoal geweest. Maar helaas.

De eindstand blijft staan op 0-0. Enorm spannend, maar het is niet echt een gezellige wedstrijd geweest. De frustratie druipt van de ONA speelsters en hun ouders af, en is zelfs zo hoog dat ze absoluut niet meer te porren zijn voor het nemen van de gebruikelijke vriendschappelijke serie penalties. Zelfs een handje schudden zit er niet meer in. Dat is jammer van de sfeer. Het is hard aan de top ;-), onze meiden zijn weer een ervaring rijker! Ze krijgen van Marcel, de coach, en vanuit de Rohda ouders alle complimenten: ze hebben zich prima staande gehouden in zo’n harde wedstrijd en hebben zich niet laten provoceren tot onsportiviteit. En nadat de eerste stoom is afgeblazen in de kleedkamer, wordt het gewoon weer het gebruikelijke kippenhok, en is de stoom die overblijft alleen nog maar die vanuit de lekker warme douche!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie