0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MO11/1 – Stolwijk MO11/2

Rohda’76 MO11/1 – Stolwijk MO11/2

Door Annemiek van der Meer | 18 november 2017 | Nieuws

Op kop!

Vandaag komt het tweede MO11 team van Stolwijk op bezoek aan de Broekveldselaan. De Rohdameiden hebben er weer zin in! Ons tiental is lekker op stoom, en na een eerste potje tafelvoetbal in de kantine willen ze ook weer buiten op het veld laten zien wat ze kunnen. Joyce heeft zich weer in het keeperstenue gehesen, de coach heeft de opstelling verteld, we hebben onze yell laten horen, we gaan!

Het blijkt al snel dat de teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Het spel golft aardig op en neer. Stolwijk krijgt een kans, die Tessel netjes wegwerkt. Dan neemt Rohda de bal mee naar voor, maar die eindigt ergens hoog over het doel. Esmee blokt de bal mooi. Stolwijk komt weer op, maar Joyce vangt de bal gelukkig op. Ze geeft hem weer mee naar ons middenveld, samen met de aanvallers wordt de verdediging van Stolwijk uitgespeeld, en dan lukt het Esther om deze kans mooi af te ronden: via de paal ligt de bal in het net! Yes, daar hebben we de 1-0!

De corners komen vaak voor rekening van Tessel. Die heeft een lekker schot, met – als het een beetje meezit – een leuke kromming erin die voor gevaar kan zorgen. Zo’n corner mag ze nu ook weer nemen. Helaas gaat ie net mis. Even later speelt Esther de bal naar Melissa, die een fijne voorzet geeft op Emma. En zij knalt de bal er lekker in, daar is de 2-0. Het lijkt gemakkelijk zo, maar het blijft toch heel spannend. Zeker als Stolwijk de bal knap afpakt en onze verdediging te snel af is. Strak in de hoek gaat ie, en keepster Joyce kan daar niks meer aan doen. 2-1 dus. We gaan gewoon door, maar zoals gezegd: het gaat niet vanzelf! Dune levert een hele mooi pass af bij Melissa. Die zorgt voor een rommelige situatie voor het doel van Stolwijk, en dan ligt de bal met een rare stuit via Esther toch plotseling in het net! Maakt niet uit hoe – elk doelpunt is er een: 3-1! Vlak daarna proberen we het nog eens op deze manier, een mooie aanval op links, maar die gaat helaas naast. De bal komt dan snel weer terug op onze helft, waar Rosalin laat zien hoe goed zij haar vrouwtje staat in de verdediging. Die Stolwijkse kans ruimt zij dus snel weer weg! Waarna Melissa voorin de bal weer goed voorzet op Emma. Zij haalt hard uit, maar jammer genoeg staat de keeper in de weg van een volgend doelpunt. Was toch een knappe redding. Op onze helft haalt Rosalin wederom een bal prachtig uit de lucht. Stolwijk heeft een paar snelle meiden in de voorhoede. De blonde staart met nummer 7 ontsnapt aan onze verdedigers, schiet de bal vol in de hoek en maakt zo de 3-2. En het spel blijft op deze manier spannend! Een schot van Luna net verkeerd op de voet, dus naast. Weer een aanval van Stolwijk, ook net naast het doel. Net voor rust passt Emma de bal op Esther die gelukkig de bal lekker in de linkerhoek van het doel legt: 4-2. Goed voor de gemoedsrust, zo net voor de pauze!

De tweede helft begint Stolwijk meteen met een verrassing: een bal die Joyce wel denkt te hebben kaatst ze per ongeluk zelf met een halve omhaal achter haar rug in het doel. Daar is de 4-3. Pfoe, nu ligt de stand weer op het randje. Dat zint Tessel ook niet; ze omspeelt twee tegenstanders en de keeper en zorgt zo voor weer een wat veiliger marge: 5-3. Even later neemt Tessel weer een corner waar Esther precies bij kan; helaas schiet zij hem net naast. Even later weer een corner. Kansen te over nu, maar het lukt steeds net niet. Vanaf het middenveld komt Tessel op en geeft de bal een enorme poeier, net onder de lat, en scoort zo ook de 6-3. Dan is Rohda echt los. Melissa geeft een voorzet vanaf links langs de doellijn: Esther schiet hem er lekker in: 7-3. Emma houdt de druk op de verdediging van Stolwijk ook erg hoog. Een keeperbal van Joyce op Fleur geeft zij voor op Melissa die de 8-3 er in schiet. Tessel slalomt nog een paar tegenstanders voorbij, Dune geeft een hard schot na een corner, maar nog meer doelpunten maken lukt niet meer. De scheids fluit af en de punten zijn weer binnen!

Het was een leuke wedstrijd, die de meiden al Sinterklaasliedjes zingend onder de douche afsluiten. In de middag blijkt dat mede koploper ONA punten heeft laten liggen, waardoor we helemaal echt alleen op kop staan in de competitie. Het gaat om het leuk samen voetballen, maar deze stand is wel extra lekker voor het zelfvertrouwen van de meiden!

Foto’s van deze wedstrijd


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie