0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ADO Den Haag VR – Ajax VR: 2-2

ADO Den Haag VR – Ajax VR: 2-2

Door Annemiek van der Meer | 17 december 2017 | Nieuws

Er is lang naar uitgekeken, maar eindelijk is het zo ver: we gaan met heel veel Rohda meiden op stap. ADO Den Haag heeft ons via Sandra en Renaldo van de MO13 om hulp gevraagd. Of we deze avond met wat meiden konden helpen aan het verhogen van de sfeer bij de wedstrijd van hun vrouwenteam tegen topper Ajax. Natuurlijk! Alle meiden worden gevraagd, en iedereen wil mee: de hele MO11, de hele MO13, meiden uit de MO15, zelfs een paar van de MO17. Maar ook meiden die meespelen in de jongensteams. Noa, Bente en Noa uit de JO11 en Vera van de JO13. Britt uit de JO15 gaat mee om een vlog te maken. Kees vdW wil ook mee voor de mooie foto’s. Trainer Ard. En heel veel ouders, broertjes, zusjes, opa, oma en tante. Maar liefst twee bussen van Verhoef rijden voor om ons naar het Cars Jeans Stadion te brengen.

Daar aangekomen worden de meiden van hun familie gescheiden, want er is eerst werk aan de winkel. De 22 jongere meiden zijn nodig in de ‘line up’. Aan de hand van de speelsters van ADO en Ajax komen ze het veld op lopen. Als ‘player escort’. Hoe stoer! Joyce voorop, met de bal. ‘Dit is het leukste wat ik ooit heb gedaan!’ gilt ze later als we haar weer terugzien op de tribune. De grotere meiden moeten nog serieuzer aan de bak. Als ballenmeisje! Met veertien vrouw sterk verdelen ze zich langs de boarding over het veld. De een heeft wat meer te doen dan de ander, maar ze weren zich allemaal even sterk. In de rust – Ajax staat dan op een 0-1 voorsprong – warmen de ballenmeiden zich op door een rondootje te spelen rond de middenstip. Ten overstaan van het 1081-koppige publiek, daar moet je ook best lef voor hebben!

In de tweede helft wordt het spel op het veld wat spannender. Ajax maakt de 0-2, maar ADO laat zich niet kisten. Als er afgeteld wordt naar het zogenaamde Haags kwartiertje, op 75 minuten, trekt ADO het initiatief naar zich toe. Amper aangekomen in dat laatste kwartier, maken ze de aansluitingstreffer en een paar minuten daarop wordt ook de gelijkmaker gemaakt. Koploper Ajax baalt zichtbaar van het feit dat het een marge van twee doelpunten verschil uit handen geeft, maar het lukt toch niet meer om een extra doelpunt te maken. En zo gebeurt het dat ADO en Ajax de punten moeten delen. Dat komt mooi uit, want een groot deel van onze Rohda delegatie is voor ADO, maar het andere deel is toch duidelijk fan van Ajax. En we willen toch weer samen naar huis!

Na afloop worden de nodige handtekeningen gescoord bij de ADO speelsters. Op een los gescheurd velletje papier, maar ook op een voetbalschoen. Fleur van Vliet is degene die op dat briljante idee komt – ‘maar ik weet niet of dat mag… Ja tuurlijk joh, gewoon doen!’ – en nu unieke schoenen heeft!

Een prachtige avond komt precies volgens planning om 22.30 uur op de Broekveldselaan tot een eind. De grote dubbeldekker bus, waar we precies in passen met z’n allen, levert ons dan weer af. We hebben genoten! Mede mogelijk gemaakt door de jeugdcommissie van Rohda, maar vooral door al onze sportieve voetbalmeiden!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie