0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MO11 uit tegen VEP: kou en mist

MO11 uit tegen VEP: kou en mist

Door Annemiek van der Meer | 4 december 2017 | Nieuws

Op een koude zaterdagochtend moeten we eerst ruiten krabben, maar dan rijden we naar Woerden, voor een wedstrijd tegen VEP. Even puzzelen wat we wel of niet aan moeten. Vooral veel wel, want het is echt best fris. Thermoshirt, extra broek, handschoenen, sommigen voetballen zelfs gewoon met hun Rohda trainingstrui over het tenue. Ach ja… het is allemaal blauw. Als we maar lekker kunnen voetballen toch? Dan zien we maar tussen de vingers dat het niet helemaal uniform is. En heel veel is er toch niet te zien, want het is aardig mistig. Ook op het veld.

VEP staat in de middenmoot, en het wordt wel duidelijk waarom. Ze spelen een beetje anti-voetbal. Ze komen de middenlijn niet over, en dat maakt het lastig voetballen voor onze meiden. Het vervalt in kluitjesvoetbal, en dat stadium hoopten we toch eigenlijk een beetje voorbij te zijn. Maar goed. Er zijn wel verschillende kansen. Vanuit de corners die we krijgen lukt het scoren nog niet zo. De bal wordt gemist of gaat over. Dan lukt het Tessel om tussen de verdediging door te slalommen en een doelpunt te scoren. De 1 staat op het bord! Dat breekt de ban. Want even later geeft Esther een mooie voorzet die Esmee af kan maken! Jawel, vorige weer haar eerste doelpunt ever en nu scoort ze er ook weer een! Wat een boost voor het zelfvertrouwen! En lekker, 0-2! Een afstandsschot van Tessel belandt op de paal. VEP zet het echt behoorlijk dicht achterin, het blijft moeilijk om er doorheen te stoten. Rosalin probeert, Luna probeert. Maar dan snijdt er weer een voorzet doorheen, die Melissa goed afwerkt: 0-3. En vanuit een voorzet van Tessel scoort Melissa ook de 0-4! Emma probeert nog een schot van afstand, maar die belandt toch naast de goal. Een lekker schot van Luna heeft de keeper te pakken. Onze keepster, Joyce, probeert zich ondertussen maar een beetje warm te springen. Van het keeperswerk zal ze vandaag niet zweten 🙂

In de tweede helft staat Rosalin, die anders vaak in de verdediging staat, een keer in de spits. Wie weet wat dat op gaat leveren, met haar mooie schot. Rohda krijgt weer verschillende corners waarmee Tessel en Luna de bal lekker met kracht voor de pot krijgen. Maar vervolgens lukt het dan toch niet om de bal er in te lopen. Een schot van Tessel haalt de keeper van de doellijn. Dune maakt een goede verdedigende actie en brengt de bal weer naar voren. Maar VEP begint toch wat meer druk uit te oefenen op onze helft. Dan nemen we het initiatief weer terug. Een aanval van Luna die de bal weer doorspeelt naar Rosalin. Die schiet op doel maar helaas staat de keeper in de weg. Luna neemt een corner, Emma neemt een corner. Dan neemt Dune haar kans waar: een schot op doel hoog in het midden levert weer succes, dat is de 0-5!

Na de aftrap zet VEP weer een beetje aan. Keeper Joyce moet in actie komen en zorgt voor haar eerste redding. We nemen de bal weer mee naar de helft van VEP. Luna en Rosalin spelen een prachtig 1-2-tje. Helaas eindigt de bal op de paal. Dan krijgt VEP weer een kans. Een voorzet wordt met de arm onder controle gebracht, wat de scheidsrechter helaas niet ziet. Tja, het is nog steeds mistig 🙂 Maar toch wel heel jammer dat die actie gevolgd wordt door een doelpunt in de rebound, 1-5. De meiden van Rohda neigen even naar een protest, maar gunnen de tegenstander dan toch ook hun tegengoal. We proberen dat doelpunt gewoon weer weg te werken en gaan er weer hard tegenaan. Via Dune en Luna komt de bal bij Rosalin. Die geeft een mooi hoog schot, maar helaas net te hoog want de bal gaat over. Tessel geeft een voorzet op Esther, die haar doelpoging ziet stranden op de keeper. Er zijn dus nog steeds zeker genoeg kansen, maar VEP blijft ook prima verdedigen.

Dan fluit de scheids, relatief vroeg, af voor het einde van de wedstrijd. Einduitslag is 1-5, de punten gaan weer mee naar Bodegraven. Toch een beetje onbevredigend en vooral ook heel koud sluiten we de wedstrijd af. Maar de warme douche doet wonderen. Binnen de kortste keren schallen de sinterklaasliedjes weer door de kleedkamer! Hoe kan je een winterse zaterdagmorgen beter beginnen dan zo?


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie