Home » Rohda 2 dendert door

Rohda 2 dendert door

Door Johan Verdoold | 4 december 2017 | Nieuws

Zaterdag 2 december. Heel Nederland is in de ban de van de naderende pakjesavond, daarnaast gaf ook koning winter zijn eerste knipoog. In deze omstandigheden moesten de mannen van Freek ervoor zorgen dat er geen cadeautjes werden weggegeven, want een uitglijder moest voorkomen worden, met een naderende topper in het vooruitzicht.

De voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd tegen WDS 2, was er eentje die hoort bij een elftal dat al 7 wedstrijden op rij gewonnen heeft, namelijk gewoon hetzelfde blijven doen als de weken ervoor. Enkele spelers die tijdig op trainingsavonden aanwezig zijn, om al hun hulpmiddelen om de juiste gewrichten te installeren en Japie die als laatste arriveert om te controleren of de kleedkamer leeg is, om vervolgens tegen de trainer te vertellen dat iedereen er is en we dus kunnen met de training kunnen beginnen.

De wedstrijdselectie op deze koude zaterdag zag er als volgt uit:

Van Poelgeest; Den Boon, S. Nap, Verdoold, G. van Daalen; Reijsbergen, van Dam, Branger;  Cerimovic, Kattenberg en Weerheim.

Wissels: S. van Daalen, Berends, Laurens en C. Nap.

Het is inmiddels zo dringen in de selectie van Rohda 2 dat er inmiddels kortingskaarten voor dierentuinen worden uitgedeeld om er maar voor te zorgen dat andere een zaterdag afwezig zijn. Als tegendaad heeft deze speler inmiddels de vrouw van de dader ingelicht, dat hij nog paard rijlaarzen heeft liggen.

Enkele andere niet geselecteerde spelers schijnen inmiddels hele profielen aangemaakt te hebben op datingsites voor hun vrijgezellen elftalgenootjes. Dit alles om ervoor te zorgen dat er vaker wordt voldaan aan regel 1 van het afzeggen: Mijn vrouw/ vriendin wil graag dat ik meega naar….

En dan nu de wedstrijd… WDS 2 een laagvlieger in de reserve 4e klasse. Zij begonnen de wedstrijd met maar 1 doel, namelijk het houden van de 0. Iets waar de eenzame spits het niet echt mee eens leek. Vanaf minuut 1 slofte hij van links naar rechts, nam hij af en toe een slokje uit de bidon bij de dug-out en naar gelang de wedstrijd vorderde nam het gefoeter op zijn medespelers toe.

De spelers van Rohda 2 kregen alweer de taak, om in de 90 minuten die een wedstrijd duurt, een muur te slopen. Iets waar zij bijna wekelijks mee te maken krijgen. De eerste helft kenmerkte zich dan ook met een Rohda 2 in balbezit. De bal ging van voet naar voet, continue zoekend naar een bresje in de muur. Kansen kwamen er de eerste helft wel voor de blauwhemden, maar haastigheid, onzorgvuldigheid en een troebel vizier, leidde tot een ruststand van 0-0.

Meest opvallende moment in de 1e helft was een schreeuwende Cerimovic. Met veel geluid stortte hij ter aarde, enkele minuten later dartelde hij weer over het veld. Oordeelt u zelf…. :-).

De 2e helft startte met dezelfde 11 namen. Trainer Freek vond het nog te vroeg om zijn gouden wissel ten uitvoer te brengen.

De 2e helft was dan ook gelijk aan de 1e helft. Rohda 2 moest het spelletje maken. De bal ging weer van voet naar voet, maar telkens weer lukte het niet om het netje te laten bollen. Een half uur voor tijd vond trainer Freek het welletjes. De speler die vorige week nog de gouden wissel bleek te zijn, moest het veld ruimen. Enkele minuten later bleek hij weer de gouden wissel te zijn. Nu omdat zijn opvolger (C. Nap) een corner wist binnen te koppen. Hoog boven de rest toornde hij uit, staand op de juiste positie, de bal een richting te geven tussen het aluminium, maar naast de keeper.

Nu verwacht natuurlijk iedereen dat de speelwijze van WDS 2 ging veranderen, maar niets van dat alles. Zij brachten wel een grote kale reus binnen de lijnen, maar als dan de ballen niet naar voren gaan, heeft zo`n wissel geen enkel nut.

De eindstand stond door dat ene doelpunt op het scorebord. Rohda 2 won met 1-0. Het anti-voetbal werd zo weer een nederlaag toegebracht. En Rohda 2 behaalde zo alweer de 8e overwinning op een rij. En dat alles zonder door geluks deuren heen te stappen 😉, maar op pure kwaliteit.

Laat Rohda 2 zichzelf blijven en a.s. zaterdag, in de topper tegen Siveo 2, “gewoon” de 9e overwinning op rij behalen.

Tot slot wil ik nog pleiten voor het afschaffen van de titel “man van de wedstrijd”. Wat is een titel waard als alleen de doelpuntenmakers voor deze titel in aanmerking komen. De keeper en verdedigers houden  voor de 4x dit seizoen de “0”. De middenvelders zorgen er al het hele seizoen voor dat Rohda 2 de wedstrijd in handen heeft. Is dat geen titel waard?