0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Speler van de week: Stephan Wahl van Rohda’76

Speler van de week: Stephan Wahl van Rohda’76

Door Kees van der Wilk | 11 december 2017 | Nieuws

SPELER VAN DE WEEK: De sportredactie van AD Groene Hart selecteert wekelijks de ‘Speler van de week’ uit de regio. Een selectiespeler met een opvallende prestatie geleverd op de amateurvelden. Deze keer ging de eer naar Stephan Wahl van Rohda’76 uit Bodegraven.

Stephan Wahl maakte zaterdag voor het eerst drie goals in één wedstrijd. Nu is dat op zich niet zo bijzonder voor een aanvaller. Maar als linkerverdediger drie keer scoren gebeurt niet elk week. Door zijn uitstekende trap opende de 26-jarige gymleraar uit Bodegraven zaterdag vanaf de middenlijn de score tegen Moerkapelle. Vervolgens benutte hij twee vrije trappen en won vierdeklasser Rohda’76, mede dankzij Wahl, met 0-6 in Moerkapelle.

Heb je vaker drie keer in een wedstrijd gescoord?

Wahl: ,,Bij de senioren nog niet. Tot zaterdag. In de jeugd is het één keer gelukt. Het was leuk om er drie te maken, maar met 0-6 bij Moerkapelle winnen vond ik eerlijk gezegd nog leuker. Veel spelers grapten dat ze het mij als verdediger niet gunden, maar na afloop feliciteerden ze me gelukkig toch. De 0-1 zat er mooi in. Ik liep met de bal net over de middenlijn en zag dat de keeper niet goed stond. Ik probeerde het gewoon. Het is al de tweede keer dit seizoen dat het op deze manier lukte.”

Is jouw uitstekende trap een extra wapen?

,,Ja, maar dat heb ik zelf ontwikkeld. Ik begon lang geleden als keeper en toen had ik die trap nog niet. Ik heb veel met vrienden gevoetbald en voor en na de training erop geoefend. Dat doe ik tegenwoordig niet meer, hoor. Nu ga ik lekker naar huis als de training is afgelopen. Ik kan een bal over een meter of 50 meter op de stropdas van een medespeler leggen. Dat kan weleens handig zijn in een wedstrijd. En als ik kan, haal ik graag uit. Net als bij de twee vrije trappen tegen Moerkapelle. Als de vrije trappen met links genomen moeten worden, neem ik ze. Met rechts mag iemand anders het doen, haha. Normaal gesproken sta ik centraal achterin, maar de afgelopen twee weken ben ik de linksback. Moerkapelle had zich erop ingesteld dat ik centraal stond. Ze wilden mij vroeg vastzetten, maar ik stond dus ergens anders.”

Zaterdag is de topper tegen koploper NSV’46. Gaan jullie het voorbeeld van Ajax (3-0 winst tegen lijstaanvoerder PSV) volgen?

,,Hopelijk wel. Het zou lekker zijn om weer een doelpunt mee te pikken. Wij gaan ervan uit dat wij kunnen winnen. NSV’46 heeft in de eerste periode van de wat mindere tegenstanders gewonnen. Tegen nummer twee Aarlanderveen en nummer drie SC Woerden verloren ze. Wij gaan als nummer vier ook voor een overwinning. Dat moet lukken als we net zo goed spelen als tegen Moerkapelle. Bij een nederlaag zit het kampioenschap er, denk ik, niet meer in. Het gat is dan tien punten. We gaan er dit seizoen alles aan doen om met promotie naar de derde klasse af te sluiten. We hebben vier jaar met trainer Boris van Es samengewerkt en vinden het jammer dat hij weggaat. We willen hem een mooi afscheid geven.”

Bron, AD Groene Hart


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie