0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Kampioen!

Kampioen!

Door Annemiek van der Meer | 29 januari 2018 | Nieuws

Eindelijk is het dan zo ver. De laatste wedstrijd van de wintercompetitie, in december, werd afgelast door de sneeuw. En dat was nou net die allerlaatste beslissende wedstrijd. Tegen Be Fair. Aan één puntje zou de MO11 genoeg hebben voor het kampioenschap. Dus die wedstrijd wilden we wel inhalen! Gelukkig was Be Fair daar wel voor te porren, en nu is het dan eindelijk die zaterdag waar we zolang  naar uitgekeken hebben. Met de zenuwen in het lijf worden we wakker. Er is al veel gewonnen dit seizoen, maar zouden we het nog steeds kunnen? Die winterstop duurde heel erg lang. Wel zes zaterdagen achter elkaar is er niet gevoetbald. Kunnen we het doel nog wel vinden?

Heel vervelend is dat Rosalin in de laatste training haar knie zodanig geblesseerd heeft, dat ze niet mee kan spelen in deze belangrijke wedstrijd. Althans, niet in het veld dan. En ze is zo’n solide basis in de verdediging, samen met Emma. En met Dune, en met Tessel… Gelukkig komt Rosalin wel gewoon mee. Ze hoort tenslotte gewoon bij het team, en hulp in de coaching kunnen we altijd gebruiken.

Het is bijna 12 uur. Rond het veld staat enorm veel publiek. Iedereen wil helpen om de MO11 naar het kampioenschap te schreeuwen. Behalve de gebruikelijke fans zijn er ook ooms en tantes, hartsvriendinnen, grote neven, nichtjes… Een grote trommel en een tamboerijn zijn geregeld. Aan de tifosi zal het niet liggen!

Opdracht van de coach is om dit gewoon als een gewone wedstrijd te zien. We gaan goed ons best doen, en zien aan het eind wel waar we geëindigd zijn. Nou, dat is goed bedoeld, maar wel heel erg lastig om uit te voeren. De sfeer in de kleedkamer is aardig hyper…

 

De warming up wordt, op aanwijzingen van Rosalin, goed uitgevoerd. En dan is het tijd. De scheidsrechter vraagt om de bal, legt die op de middenstip, en het startsein wordt gegeven. Het is even zoeken. Wat rommelig. Maar al heel snel: Emma brengt de bal naar voor, Esther omspeelt de verdediging, en jawel: de 1-0 ligt er al in! De meiden zoeken elkaar op en komen het ook met Rosalin aan de rand van het veld vieren. Niet heel veel later valt ook de 2-0, door een eigen doelpunt van Be Fair. Tjemig, gaat het zo makkelijk? De druk vloeit van de schouders. De sfeer is goed. Maar dat betekent niet dat er goed gevoetbald wordt. De dames spelen lekker samen, maar het niveau heeft wel eens hoger gelegen. Dan is er een uitbraak van Be Fair. Zij spelen het mooi uit en weten de bal achter keepster Joyce in het doel te krijgen. 2-1. Ai, dat is niet zo lekker. Maar echt ongerust worden de meiden er niet van. De inzet blijft hetzelfde. De verdediging blijft werken, met Luna en Emma en Tessel die – zoals te doen gebruikelijk – alle gaten dichtloopt. Melissa krijgt een mooie kans voorin maar weet die net niet te verzilveren. Een actie van Emma die volgt uit een corner belandt in het zijnet. Maar even later is het wel raak: Esmée krijgt de bal, twijfelt even wat ze ermee zal doen maar ziet dat de keeper niet goed staat: ze mikt hem precies in de vrije hoek en scoort de 3-1! Heerlijk! Zo gaan we de rust in.

In de rust verruilen Joyce en Fleur hun tenue: Fleur gaat keepen en Joyce gaat het veld in. De eerste actie in het veld is voor Dune, die helaas net naast tikt. Een schot van Emma werkt de keeper van Be Fair net over het doel. Maar dan is daar Esther weer: met een goed gemikt zacht tikkie belandt de bal weer in het doel, 4-1! Nu mag het niet meer misgaan. En dat gebeurt ook niet. Sterker: een vrijstaande Melissa krijgt de bal en gaat alleen op de keeper af. Die bal gaat er in: 5-1! Dan moet alsnog de verdediging aan het werk. Dune keert een kans van Be Fair door zich niet opzij te laten zetten. De prijs is een flink zere knie, maar de opzet is geslaagd: geen extra tegendoelpunt. Het tekent de dames trouwens dat ze in de loop van het seizoen echt harder geworden zijn. Ze gebruiken hun lichaam, laten zich niet zomaar opzij zetten. Keeper Fleur doet nog eens een goede redding. Aan de andere kant krijgt Joyce de bal. Ze wil zo graag ook scoren dat ze niets anders dan die bal in de gaten houdt. Helaas wordt haar schot door de keeper gekeerd. Coach Marcel zet een laatste wissel in: Rosalin, met geblesseerd been, mag toch nog het laatste stuk van de wedstrijd meedoen. Als keeper. Spannend, maar ze geniet er van! Iedereen wil toch die kampioenswedstrijd meespelen? De blessure zit niet aan haar ‘schietbeen’, dus ze had al gehoopt dat ze nog een paar minuten mee zou kunnen draaien. En natuurlijk kan ze het…

Luna krijgt de bal en laat een mooi afstandsschot zien. Net naast, wat een pech. Ook Emma doet nog een vergeefse poging. Luna loop goed uit, en reageert op een voorzet van Melissa. Weer vinden ze de keeper op hun weg. Maar dan klinkt het laatste fluitsignaal: de wedstrijd is klaar. En dat betekent…. KAMPIOEN


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie