0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ARC MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

ARC MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 17 februari 2018 | Nieuws

Eerlijk delen

De tweede wedstrijd van de voorjaarscompetie is een uitwedstrijd: we rijden naar Alphen, ARC. Daar spelen we op een gloednieuw kunstgrasveld. Tegen een team dat geleid werd door een oud-Rohdaspeler, dus de sfeer was prima!

De eerste aanval op het nog wit berijpte veld (tja, om half negen in de ochtend is het nog niet zo warm) komt voor rekening van Emma. Ze neemt de bal mee, maar de bal eindigt net naast het doel. Uit de daarop volgende actie van ARC volgt wel direct de eerste score: de 1-0 is door keeper Joyce niet te houden, we worden er een beetje door overvallen. Maar de wedstrijd is nog jong, er is nog alle tijd en kans om deze score weer om te buigen. Niet getreurd dus. Maar ARC blijft veel druk zetten op onze meiden. Een aanval van ARC gaat net naast. Tessel probeert een afstandsschot, maar dat wordt geblokt. De sterspeelster van ARC ziet weer haar kans schoon en komt alleen op ons doel af. Gelukkig gaat haar schot hoog over. Dan neemt Rohda het initiatief over. Aan de andere kant laten Melissa en Esther een mooi een-tweetje zien, maar die doelpoging wordt gesmoord. Een schot van Esther op doel gaat er net niet in. Een mooie actie van Melissa heeft verder geen resultaat. Dan stoot ARC weer door, maar gelukkig staat Joyce haar mannetje en met een prachtige redding voorkomt zij een tweede tegendoelpunt. Dat is wel mooi van deze nieuwe competitie met een hoger niveau: onze dappere kleine keeper kan veel meer laten zien wat zij in haar mars heeft in dat grote doel. Dune neemt de bal van de verdediging over en brengt de bal prachtig naar de voorhoede. Melissa rondt haar actie af met een geweldig schot en scoort daarmee de gelijkmaker! Mooi samenspel, en een fijn resultaat! Dune heeft de smaak te pakken gekregen en probeert een herhaling te laten zien: weer rent ze met de bal het veld over maar helaas eindigt haar schot op doel net naast. Het lukt ARC dan wel weer om toch die bal in ons net te krijgen. Tja, een prachtige actie van een goede speelster, er is weinig op af te dingen. Maar het staat wel 1-2 en daar zijn we natuurlijk niet heel blij mee. Daar moeten we snel weer verandering in proberen aan te brengen! Het laatste schot voor de rust eindigt helaas net op de paal.

In de rust zijn we druk met de limonade en de hapjes. Even de zinnen verzetten… En dan met volle moed weer verder, de bal rolt weer. Bij de supporters stijgt de spanning. Joyce laat weer een prachtige redding zien, ze keept een fantastische wedstrijd! Luna houdt met Rosalin en Emma de ARC aanvallers onder controle. Desondanks wordt er aardig gepingpongd vlak voor het doel van Rohda, het lijkt wel tafelvoetbal. Heel spannend, maar gelukkig zorgt Rosalin dat het goed afloopt. De bal wordt weer naar de andere kant van het veld gebracht. Esmee doet een doelpoging. Dan ziet Melissa haar kans schoon en jawel: ze scoort de 2-2! Dat willen we minstens vasthouden en misschien zelfs uitbouwen…. ARC gaat weer in de aanval, maar Tessel komt met grote stappen terugrennen en voorkomt dat de kans verzilverd wordt. Fleur is erg actief op het middenveld en zet weer druk op ARC. De laatste tien minuten zijn moeilijk. Het hele team werkt hard en Joyce blijft heel alert en weet het doel schoon te houden. Dan fluit de scheids af. Een mooie spannende wedstrijd, waarbij de punten eerlijk verdeeld zijn.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie