0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MO/1 – ONA MO11/1

Rohda’76 MO/1 – ONA MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 11 februari 2018 | Nieuws

ONA thuis, altijd lastig…

Vandaag staat de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie op het programma. De MO11 is na het kampioenschap in de 2e klasse gepromoveerd naar de 1e klasse. En de eerste tegenstander is direct een oude bekende: de MO11 van ONA, de enige tegenstander waar we in de vorige competitie een paar punten hebben laten liggen. Dat was een zwaar beladen wedstrijd begin november, die uiteindelijk een 0-0 einduitslag opleverde. Daar kon ONA toen slecht mee leven, en onze meiden zijn die wedstrijd ook nog niet vergeten. En nu komen we elkaar dus weer tegen, wat zal dat worden?

Met goede moed en een frisse blik (want de temperatuur ligt toch tegen het vriespunt aan) druppelen de Rohda-meiden de kantine op de Broekveldselaan binnen. Zonder Luna jammer genoeg, want die ligt ziek op bed. Ons geluk is dat we op het kunstgrasveld ingepland zijn, want de wedstrijden op ‘echt’ gras zijn al afgelast deze ochtend. Om half negen zijn wij de eerste teams die het lichtbesneeuwde veld betreden. Het is niet glad, maar wel nat…

En daar rolt de bal. ONA blijkt de vorige wedstrijd ook nog niet echt vergeten te zijn en gaat direct fel van start. Binnen vijf minuten resulteert een mooie aanval van hen via de paal in een doelpunt achter keepster Joyce. 0-1, dat is balen zeg. Maar we laten het koppie niet hangen, en spelen lekker verder. De wedstrijd duurt nog lang, alle kans om het goed te maken. Emma laat een mooie verdedigende actie zien. Al gauw is duidelijk dat we vooral de speelster met nummer 12 van ONA in bedwang moeten houden. En die nummer 10 staat haar mannetje ook. Maar Emma, Rosalin en Dune hebben het aardig in de gaten en houden de boel onder controle. Een mooie verdedigende actie van Emma voorkomt meer schade. Dan neemt Tessel de bal mee naar voren en speelt ondertussen een paar ONA-meiden uit. Ze geeft een fijne voorzet op Melissa en die kan het afmaken: daar is de 1-1! Dat is mooi en geeft de verhouding ook weer goed weer: het is een gelijkwaardige pot voetbal tot nu toe. Het doelpunt geeft Rohda extra zelfvertrouwen, want nu komen er steeds meer aanvallen. Drie keer een schot op doel, maar het lukt ONA toch om de bal er steeds weer uit te kijken. Tessel geeft een knal op het doel, maar ook die heeft de keeper te pakken. Ook Melissa heeft verschillende doelkansen, die steeds door de grote keeper gekeerd worden. Aan de andere kant is Emma weer goed voor een prachtige redding. Ook Joyce heeft genoeg te doen als keeper: ze komt steeds goed uit haar doel en voorkomt zo dat ONA kansen kan afmaken. Tessel geeft weer een voorzet op Melissa, maar de keeper staat alweer op de juiste plek om de bal uit de lucht te halen. Aan de andere kant krijgt ONA een kans uit een corner, die Tessel gelukkig weg weet te werken. Ze neemt de bal weer mee naar voren en geeft een pass op Esther. Die schiet hem net naast het doel. Zo golft de wedstrijd op en neer. Een leuke wedstrijd, maar het maakt het wel spannend!

Na de rust wordt het spel net zo spannend vervolgd. Een mooi schot van Melissa eindigt net naast het doel. Een mooi schot van Rosalin op Esmee, en de bal gaat dan via Fleur weer naar Melissa. Zij doet een doelpoging maar die eindigt in een cornerbal. Die levert verder ook weinig op. Emma voorkomt een doelkans van ONA. De corner die ONA neemt wordt ook weer netjes uitverdedigd, Esther regelt dat wel even. En ook Dune laat weer een mooie verdedigingsactie zien. Na wat omzwervingen over verschillende posities op het veld, laat zij zien dat ze een heel betrouwbare partner in de verdediging is. Samen met Rosalin, Emma en Tessel geeft dat voor de coach steeds meer mogelijkheden in de opstelling. Leuk om te zien! ONA krijgt weer een aanvalskans, maar nu is Roos degene die hun kans om zeep helpt. Aan de andere kant neemt Esmee haar kans waar voor een doelpoging, maar jammer genoeg staat weer die keeper in de weg. Dan laten Melissa en Tessel een mooie 1-2 actie zien. Tessel neemt de bal weer mee naar voren, geeft hem voor op Melissa en jawel: nu wordt ie prachtig achter de keeper gewerkt en staat Rohda voor! 2-1! Dan is het nu zaak om deze stand vast te houden. De verdediging staat op scherp en blijft gefocust. Emma verdedigt weer een goede bal uit. En dan fluit de scheidsrechter af: YES! De eerste drie punten in deze nieuwe competitie zijn binnen! Met 2-1 winst sluiten we deze spannende wedstrijd mooi af, een prachtig resultaat!

En bijkomend succes: de ONA meisjes blijken ook maar hele gewone meisjes te zijn. Misschien wel een beetje stoer, maar dat zijn onze Rohda meiden ook. We kunnen het imago bijstellen, en een angst-gegner is ONA vanaf nu niet meer!

Foto’s van deze wedstrijd


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie