Cabauw MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 26 maart 2018 | Nieuws

Verbaas u niet, verwonder u slechts

Dit weekend mag de MO11 weer op ‘wereldreis’, helemaal naar Cabauw. Sommigen zijn er al een keer vaker geweest, maar voor de meesten is het de eerste keer dat ze ‘de gezellige voetbalvereniging met een regionaal karakter’ Cabauw aandoen. Wagenziek en draaierig van al die bochtjes langs het water rollen de Rohda-meiden op de vroege ochtend uit de auto. Even diep adem halen, snel omkleden, en op naar het veld. Weer een openbaring – het is écht, groen gras hier. En geen kunstgras. Ook dat is weer even anders dan we gewend zijn. Maar geen nood hoor. Het Oud-Nederlands spreekwoord ‘Verbaas u niet, verwonder u slechts’ is uitermate van toepassing op onze meiden. Bijzonder hoor – en nu gaan we lekker voetballen. Fijne instelling.

De bal rolt. Het is al snel duidelijk dat de twee teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Het spel gaat op en neer. Esmee rent neemt de bal over de zijkant van het veld mee en maakt aardig wat meters. Luna maakt een actie richting het doel van Cabauw. Aan de andere kant haalt keepster Joyce een bal van de doellijn weg. Even later krult Cabauw een cornerbal rechtstreeks ons doel in. 1-0, jammer. Vijf minuten later is het echter weer raak aan de andere kant. Ook een hoekschop: Tessel neemt hem lekker en Luna maakt hem lekker af: 1-1 en de stand is weer gelijk. Er wordt goed samengespeeld. Joyce schiet de bal lekker uit, naar Emma. Die steekt met de bal het hele veld over, maar werkt de bal helaas net te hoog over het doel van de tegenstander. Direct volgt de tegenaanval van Cabauw. Die is wel succesvol, en daar valt de 2-1. Weer creëert Rohda een mooie kans uit een corner: Tessel neemt hem weer, Dune pakt hem op en zet voor op Melissa. Die draait en schiet – helaas weet de keeper haar schot te houden. Cabauw weet met een mooi schot de 3-1 te scoren. Zo gaan we de rust in.

Ook in de tweede helft blijft Rohda kansen houden. Over de zijkant wordt er steeds ruimte gezocht. Ook Cabauw weet de druk hoog te houden, maar Rohda houdt stand. Rosalin is alert en houdt controle in de verdediging. Emma heeft de keepershandschoenen van Joyce overgenomen en komt op de juiste momenten uit haar doel. Joyce zet aanvallend de druk er op, samen met de andere speelsters in de voorhoede. Tessel maakt een mooie actie en speelt de bal door naar Fleur. Zij schiet hem door naar Melissa die de voorzet geeft op Joyce. Helaas weet de sterke keeper van Cabauw haar schot te keren. Rosalin krijgt na een ongelukkige actie de bal hard in haar buik en is letterlijk even buiten adem. Ze wordt even gewisseld om bij te komen, maar met een paar minuten wil ze het veld weer in. Ze kan haar team tenslotte niet alleen laten… Wat een spirit! Cabauw blijft aandringen. Emma houdt haar positie in het doel goed vast en weet verschillende kansen ongedaan te maken. Helaas valt uiteindelijk toch de 4-1. Dat is uiteindelijk ook de eindstand. Ondanks de support van verschillende ouders langs de kant, en van geblesseerde Esther met haar gebroken voet, moeten we ons verlies nemen. Dat was wel even geleden, dat de MO11 verloren heeft. Het was echter een mooie tegenstander en een fijne wedstrijd, daar waren ook de meiden het wel over eens. Dus, nadat ook Tessel weer was bekomen, gold ook hier voor de speelsters: ‘Verbaas u niet, verwonder u slechts.’ Op naar de volgende wedstrijd!