0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MO11/1 – Floreant MO11/2

Rohda’76 MO11/1 – Floreant MO11/2

Door Annemiek van der Meer | 10 maart 2018 | Wedstrijdverslagen

Voor Esther

Na twee weken rust staat de thuiswedstrijd tegen Floreant MO11-2 op het programma van de Rohda-meiden MO11. Vochtige nacht achter de rug, maar deze ochtend is de lente al weer voelbaar. Heerlijk voetbalweer! De meiden hebben er zin in, maar er is er eentje die baalt. Heel erg baalt. De dag voordat ze weer de wei in zou mogen, heeft Esther haar enkel gebroken. Met een vers gegipst been – wel Rohda-blauw gips natuurlijk – zit ze nu thuis op de bank. En dat wordt ook in het team gevoeld; voordat er ook maar omgekleed kan worden zijn de eerste kaarten voor Esther al geschreven. We missen je nu al Esther, zonder jou is het niet compleet, snel weer herstellen zodat je ook weer mee kunt voetballen!

De pot begint gelijkwaardig. Het is een beetje aftasten. Maar na een minuut of vijf ziet Luna de kans: ze geeft een messcherpe voorzet, precies op maat, en Melissa maakt die af: de 1-0 staat op het bord! Twee minuten daarna is het Tessel die de voorsprong nog even bevestigt: zij schiet de 2-0 er direct ook maar in. Even later probeert ze het nog een keer, via een corner. Helaas weet de verdediging van Floreant die er toch uit te werken. Melissa speelt de verdediging zoek: drie keer kapt onze technisch handige spits de tegenstander uit, maar in the end stuit ze toch op de laatste man in de geel-blauwe verdediging. Er wordt weer lekker goed samen gewerkt binnen het team. Een ingooi van Emma belandt via Tessel bij Dune. Haar schot belandt net naast het doel. Maar even later kapt Dune de verdediging uit en zorgt ze voor een strak schot in de hoek van het doel. Bam! 3-0! Vijf minuten later schiet Dune met een beetje geluk nog een keer raak. De 4-0 zit er dus ook weer in. Vlak voor rust wordt de inzet van Fleur ook weer beloond: met een afstandsschot zet de de stand op 5-0.

In de rust gooien we de opstelling een beetje om. Het is een mooie wedstrijd om wat nieuwe posities uit te proberen en om onze meiden nog allrounder te laten worden. De voorhoede gaat in de verdediging spelen, anderen schuiven op naar voor. Joyce, die in de eerste helft als keepster niet zo veel te doen heeft gehad, gaat voetballen en Rosalin gaat op doel. Zo beginnen we de tweede helft. Emma geeft een corner mooi precies voor het doel. Fleur schiet nog een keer van afstand op doel. Dan zien we dat ook Floreant een andere keepster op doel heeft, die wat zekerder is en wat makkelijker de ballen weet te pakken. Floreant maakt een mooie actie in ons doelgebied, maar Rosalin heeft het goed in de gaten en heeft de bal te pakken. De meiden blijven het spel leuk opbouwen. De bal gaat van Dune naar Tessel die weer overspeelt naar Luna. Prachtig om te zien, ook voor de toeschouwers. Joyce geeft een mooi draaiend schot zuiver op Luna. Vanaf de rechterkant neemt Dune de bal mooi mee naar voren en geeft een voorzet op Luna. Die kans wordt verzilverd: Luna scoort de 6-0! Floreant probeert nog wat terug te doen. Rosalin verkleint haar doel en vangt zo een hard schot van de spits van Floreant op. De bal kaatst terug via de knie van de Boskoopse over Rosalin heen… op de lat! Pfoei, worden we daar even gered zeg! Aan de andere kant probeert Emma nog een keer een schot in de linkerhoek, maar de keeper weet hem net uit te tikken. Melissa geeft nog een laatste voorzet, die door Emma net naast de doelpaal geschoten wordt. Dan fluit de scheids af. Het was een leuke wedstrijd, met een aardige tegenstander tegen wie het fijn voetballen was. En de reactie van de meiden? ‘Deze overwinning is voor jou, Esther!’


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie