0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ESTO en Rohda’76 hoogst verbaasd

ESTO en Rohda’76 hoogst verbaasd

Door Ad van den Herik | 14 april 2018 | Nieuws

ESTO en Rohda’76 hebben met grote verbazing kennisgenomen van het voorstel van burgemeester en wethouders om de kunstgrasvelden van WDS (Driebruggen) en RVC’33 (Reeuwijk-Dorp) te vervangen voor een bedrag van bijna één miljoen euro. Met die vervanging hebben de twee Bodegraafse voetbalverenigingen vanzelfsprekend geen problemen, maar wel met het feit dat burgemeester en wethouders daarmee de noden van de twee Bodegraafse voetbalverenigingen volkomen negeren.

Al in 2015 bekend
Want ook ESTO en Rohda’76 hebben te maken met versleten kunstgrasvelden. Waarbij het – net als bij WDS en RVC’33 – niet meer mogelijk is renovatie uit te stellen, omdat dit leidt tot een verhoogd risico op blessures en afkeuring van de velden. Dat wees een kwaliteitsonderzoek uit april 2015 al uit. Uit die driejaarlijkse inspectie – uitgevoerd door het gecertificeerde Adviesburo R.I.E.T. (Ruimtelijke Inrichting en Techniek) – bleek dat het kunstgrasveld van ESTO aan de Kievitsheuvel in 2017 al aan een totale renovatie toe zou zijn. Bij Rohda’76 doet zich een vergelijkbare situatie voor. Verantwoordelijk wethouder Laura Leijendekkers (Burgerbelangen) en de betrokken ambtenaren zijn al jaren bekend met de slechte staat van de kunstgrasvelden van ESTO en Rohda’76.

Kwaliteit nog verder achteruit
In die drie jaar tijd is de kwaliteit van de velden door de (noodzakelijke) intensieve bespeling nog verder afgenomen. Dat bevestigt het kwaliteitsonderzoek dat Adviesburo R.I.E.T. onlangs weer uitvoerde in opdracht van de BSV (Stichting Buitensportvoorzieningen Bodegraven), de beheerder van de Bodegraafse sportcomplexen. Dat rapport verschijnt binnenkort, maar de uitkomsten zijn nu al bekend. Die heeft voorzitter Han Koevoets namens de BSV woensdag 11 april 2018 gedeeld met de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk.

Twee maten
De voorzitters Martijn Verlaan (ESTO) en Arjan Griffioen (Rohda’76) zijn duidelijk en eensgezind in hun oordeel. ,,Wat voor de velden van WDS en RVC’33 geldt, geldt zelfs in verhoogde mate voor onze kunstgrasvelden. Dat betekent dat wij ook te maken hebben met een verhoogd risico op blessures en afkeuring van de velden’’, laten de preses gezamenlijk weten. Toch zijn ze optimistisch over het vervolg. ,,We hebben er het volste vertrouwen in dat de gemeenteraad in de nieuwe samenstelling niet met twee maten meet en ook geld uittrekt om onze kunstgrasvelden te renoveren’’, voegen zij nog toe.

Het vervolg
Hoe gaat het nu verder? Op woensdag 18 april bespreekt de raadscommissie het voorstel en brengt advies uit aan de gemeenteraad. Een week later – op woensdag 25 april – neemt de gemeenteraad een besluit.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie