0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » FC Oudewater MO11/1 – Rohda’76 M)11/1

FC Oudewater MO11/1 – Rohda’76 M)11/1

Door Annemiek van der Meer | 16 april 2018 | Nieuws

En weer rijden we richting Oudewater. Twee weken terug hadden we er een toernooi, nu spelen we er een competitiewedstrijd.

Coach Marcel heeft een paar tactische aanpassingen in de opstelling gedaan. Om iets meer voetballende samenhang te krijgen gaan we ‘2-3-1’ spelen, met Melissa als extra middenvelder. Ze staat op de mid-mid positie. Samen met Dune, en, vanuit de achterhoede naar voren geschoven: Rosalin. Luna met haar schotkracht in de spits. Tessel en Emma houden de verdediging dicht, Esmee wordt op verschillende posities ingezet. Joyce blijft op keep staan. Ze heeft zelfs aangegeven dat ze keeperstraining wil gaan volgen, dus dat is heel fijn! Fleur is deze wedstrijd afwezig, ze moet vandaag haar turnkunsten laten keuren in de turncompetitie. Dat is jammer voor ons voetbalteam. Maar het goede nieuws: Esther trekt haar voetbalschoenen weer aan! Met een gebroken enkel heeft ze weken aan de kant gestaan, maar nu heeft ze de eerste training weer achter de rug. Misschien lukt het wel om vandaag ook weer wat speelminuten te maken…

Iets later dan gepland trappen we af. Het veld was nog niet beschikbaar en de scheids heeft ook geen haast. Het is direct duidelijk dat de beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Een eerste aanval van Oudewater eindigt in het zijnet. Dune geeft een prachtig afstandsschot, dat maar net over gaat. Verder zitten alle speelsters er geconcentreerd bovenop, en worden er weinig kansen weggegeven. Luna laat een prachtige actie zien maar het lukt niet om haar voorzet te verzilveren. Dan is het weer even spannend voor ons doel, maar Joyce komt prachtig uit en blokkeert het schot. Ook op een schot van afstand laat ze even later een prachtige redding zien. Aan de andere kant krijgt Melissa een mogelijkheid, maar die bal gaat helaas naast. Zo golft het spel heen en weer, tot de rust.

Na de limonade pakken we geconcentreerd de draad weer op. Het is leuk voetbal om naar te kijken, en alle meiden zetten zich heerlijk in. Tessel speelt met een mooie passeerbeweging haar tegenstander uit. Dune krijgt nog een kans om op doel te schieten, maar helaas staat de keeper in de weg. Emma blokt een aanval van Oudewater, maar helaas komt die halve pass toch nog bij een volgende speelster van Oudewater aan, waaruit zij de 1-0 scoren. Ondanks die tegenslag blijven de Rohda meiden doorgaan. Wie weet wat er nog in het vat zit. En we zetten de joker in: Esther gaat het middenveld ondersteunen! Blij springt ze het veld in, om er direct helemaal voor te gaan. Een beetje hinkepinken, maar het gaat goed! Er volgen nog een paar prachtige schoten op doel, maar het lukt toch niet om de bal in het net te laten uitkomen. De wedstrijd eindigt daarom met het 1-0-verlies. Jammer, maar de meiden hebben een heerlijke wedstrijd gespeeld. Daar zijn ze zelf ook blij mee. Er wordt dan ook direct na afloop gewoon weer naar hartenlust gezongen. Rosalin is deze week namelijk een tiener geworden, dus het Lang zal ze leven schalt door de kleedkamer. Tja, verloren. Maar dat drukt de pret echt niet hoor!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie