0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MO11/1 – Spirit MO11/1

Rohda’76 MO11/1 – Spirit MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 24 april 2018 | Nieuws

Eerlijk delen

Het is een dag om vroeg uit de veren te komen. Heerlijk zonnetje, niet al te heet, perfect voetbalweer. De meiden van de MO11 zijn er inderdaad vroeg bij. Om 8.30 wordt er afgetrapt voor een thuiswedstrijd tegen de MO11-1 van Spirit, uit Ouderkerk aan den IJssel.

Spirit blijkt een technisch en tactisch sterke tegenstander. Ze gaan er direct met vol enthousiasme in. Maar Rohda houdt goed stand. De ietwat aangepaste opstelling van vorige week wordt doorgetrokken, in de hoop om met z’n allen nog meer te kunnen bieden. Met z’n allen verdedigen en met zn allen aanvallen. Meer werk, maar het levert mooie strijd op! En ook nu heeft dat effect. Want Dune maakt vanuit een onmogelijke hoek de 1-0! Hartstikke mooi. Het blijft een erg gelijkwaardige wedstrijd. Joyce kan als keepster goed laten zien waar haar kracht ligt. Niet bang, en ze maakt prachtige reddingen.  Maar ook op het doel van Spirit worden verschillende ballen gekeerd. Emma heeft een mooi schot, een kans voor Dune belandt in de handen van de keeper. Dan krijgt Spirit weer een prachtige kans, waarbij keepster Joyce even geblesseerd raakt. Het spel gaat wel door, en het team vangt het heel mooi op. Emma voorkomt een doelpunt, Tessel helpt mee, en het lukt Spirit maar niet om de kans af te maken. Gelukkig staat Joyce wel snel weer op en kan ze verder. De eerste helft wordt afgesloten bij de 1-0 stand.

In de tweede helft staat Luna op doel. Spirit begint weer net zo fel als in de eerste helft. Dat brengt hen direct een doelpunt, waardoor het 1-1 staat. De druk blijft daarna ook erg hoog. Melissa doet een mooie redding na een corner van Spirit. Ook Tessel laat goed verdedigend werk zien. Na weer een corner laat Luna zien dat ze ook heel goed kan keepen. En zodra zij de bal uitschiet is het gevaar weer geweken; want de bal komt altijd een heel eind verder pas weer het veld in. Fleur is enorm actief op het middenveld, en blijft maar achter de bal aanjagen. Dat ziet er heel goed uit. Esmee laat ook zien dat ze haar mannetje staat. Dune maakt een mooie actie die in een corner voor Rohda eindigt. Tessel en Dune kunnen elkaar goed vinden in het spel. Spirit is niet meer zo aanvallend en gevaarlijk, maar de Rohda meiden komen toch niet door hun verdediging heen. En zo eindigt de wedstrijd. In het begin van de eerste en de tweede helft was Spirit net wat sterker, maar steeds weer nam Rohda dat in de loop van de wedstrijd weer over. Een gelijkspel in een spannende pot, het punt is door allebei de teams zeker verdiend!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie