0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MO11/1 bij toernooi FC Oudewater

Rohda’76 MO11/1 bij toernooi FC Oudewater

Door Annemiek van der Meer | 3 april 2018 | Wedstrijdverslagen

Dit paasweekend komt de MO11 in actie bij het eerste toernooi van dit seizoen. Bij Oudewater. Het is een compleet meidentoernooi, met meiden O11 tot en met meiden O17. Gezellig, de hele dag door wordt er op alle velden gespeeld.

 

De eerste wedstrijd tegen MSV uit Montfoort moeten de Rohda meiden flink aan de bak. Deze tegenstander speelt in de hoofdklasse, en dat is best te merken. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en zetten veel druk. Maar onze heldinnen geven goed weerstand. De meiden houden hun focus en spelen geconcentreerd. Keepster Joyce heeft meer werk dan ze gewend is. ‘Deze wedstrijd was niet saai, ik had veel te doen,’ vertelt ze na afloop dan ook. Helaas gaat de wedstrijd wel verloren, maar met 2-0 verliezen van deze stevige tegenstander is geen schande.

Tegen Oudewater MO11-2 wordt met 2-0 gewonnen. Melissa en Fleur tekenen voor de doelpunten. Emma vertelt: ‘Na de eerste vijf minuten bleef onze eigen helft helemaal leeg, we waren daarna alleen nog maar aan het aanvallen.’ Rosalin vult aan: ‘We hadden nu eigenlijk helemaal geen verdediging nodig!’

De derde wedstrijd op deze zaterdag komen de meiden in actie tegen RVC. Het is te merken dat de vermoeidheid toeslaat. De wedstrijd eindigt in 1-1, maar eigenlijk was Rohda beter. Esther, nog herstellende van haar gebroken voet maar trouwe supporter van haar team, analyseert vanaf de kant: ‘Ze hebben het goed gedaan, maar soms zouden ze eerder mogen schieten.’ De meiden worden zichtbaar moe, en daarmee krijgen ze ook meer last van kleine blessures. Luna heeft een zere teen, Fleur heeft last van haar hak, Emma is wat duizelig. Joyce maakt een superactie maar blesseert daarmee haar knie.

Tussen de wedstrijden door blijft het hartstikke gezellig en hebben ze de grootste lol in het speeltuintje en met verstoppertje spelen. Het vasthouden van die energie voor de laatste wedstrijd blijkt echter toch wat lastig. Tegen Oudewater MO11-1 schieten we wat tekort, en de wedstrijd gaat dan ook helaas met 2-0 verloren. Maar, volgens Luna: ’Het was wél leuk. Ik mocht keepen en ik heb een paar keer mooi uit kunnen schieten!’

Met een derde plaats in het klassement komt dit toernooi ten einde. Een leuke en sportieve dag!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie