0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Bernardus MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Bernardus MO11/1 – Rohda’76 MO11/1

Door Annemiek van der Meer | 29 mei 2018 | Wedstrijdverslagen

Bernardus uit, altijd lastig….

Vorige week stond de MO11 voor niks klaar voor de start. Vanwege een misverstand kwam de tegenstander toen niet opdagen. Dus de meiden zijn blij dat ze vandaag wel weer echt mogen spelen! Uit tegen Bernardus. De club die ons in het begin van het seizoen de das omdeed in de bekercompetitie. Toen werd net verloren, dus Rohda is erop gebrand om de verhoudingen even recht te stellen vandaag.

De wedstrijd begint fanatiek. Dune heeft een mooie uitbraak, maar Melissa mist helaas net haar voorzet. Jammer. In de verdediging schept Emma een moeilijke bal hoog uit de lucht. Bernardus krijgt een corner. De Rohda verdedigers weten die bal te keren waardoor het opnieuw een cornerbal voor Bernardus wordt. Dat gebeurt niet één keer, nee, liefst VIER keer achter elkaar. Spannend, vooral voor de toeschouwers! Dan wordt de bal eindelijk echt weggewerkt, en neemt Rohda weer het heft in handen. Rosalin speelt een superwedstrijd, staat haar mannetje in de verdediging. Dan speelt Tessel de bal naar voren. Er volgt een voorzet, waarna de bal er via Luna bijna ingaat. Esther schiet op doel. In tweede instantie geeft Dune de bal nog een peer, maar helaas gaat ie dan over. Na die druk op de het doel van Bernardus krijgt de tegenstander weer een kans, en zij maken die helaas wel in één keer af: het staat 1-0. Zo gaan we ook de rust in.

Vlak na rust krijgt Bernardus een corner. Hoewel we met goede moed begonnen zijn, is het geluk toch met de tegenstander: met een kromming draait de cornerbal er in één keer in, en zo kijken we direct al tegen een 2-0 achterstand aan. Doordat de meiden daardoor even uit het veld geslagen zijn, ruikt Bernardus de kansen: hun spits neemt de bal mooi aan en schiet de bal prachtig hoog in de hoek achter keepster Emma; dat is dus ook de 3-0. Ondanks de benauwde hitte herpakken de meiden van Rohda zich wel. Tessel geeft een zuivere voorzet op Melissa en die weet de bal met haar technische vaardigheden dan toch achter de keeper te schieten: 3-1. Er is nog zo’n kwartier te spelen, zou het dan toch nog kunnen?

Rosalin weer zich als geen ander in de verdediging. Tessel rent, ondanks de hitte, nog steeds achter alle ballen aan. Emma weet een schot op ons doel te keren. Dune laat weer een van haar rushes langs de zijlijn zien, wat uiteindelijk een corner oplevert. Joyce regelt het middenveld. Luna neemt de corner, ook weer met een mooie draai. Helaas eindigt de bal in de armen van de keepster. Fleur zet al haar snelheid in om de aanvallers van Bernardus voor te zijn. Dune laat weer een mooi schot op doel zien. Joyce wordt welhaast ‘overhoop geschoten’ door Bernardus. Even is daar grote schrik, maar dan snelt ze weer verder. Esther rent weer als voorheen, voor haar voetblessure die haar een paar maanden aan de kant heeft gehouden. Rohda blijft aandringen in de aanval, met Esmee, Luna, Dune, Fleur. Toch lukt het niet om nog een doelpunt te maken. De scheidsrechter fluit af, en Rohda moet puntloos naar huis. Volgende week een toernooi, en daarna wacht de laatste wedstrijd van dit seizoen. Laatste kans om nog een paar punten te pakken!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie